Energiju re:generacije donose najbolji mladi vokali regije

"Ovogodišnji program je mnogo duži, sadrži i neka iznenađenja, neizvedene skladbe, pa čak i neke neobjavljene. Okupili smo najbolje mlade vokale u regiji koji će zasigurno doprinijeti činjenici da ovogodišnji koncert bude nezaboravan i potpuno drugačiji. Cilj nam je slaviti Zdenkovu glazbu ove godine, onako kako bi i on sam najviše volio; kroz mladost, veselje i pozitivu i dignuti cijeli HNK na noge", najavila je Ivana Runjić, izvršna producentica Runjićevih večeri na današnjoj tiskovnoj konferenciji, gdje su najavljene 9. Runjićeve večeri.

"Dogodine nas čeka prva velika obljetnica i spremamo raskošno deseto izdanje koje će ponovno biti u ljetnim mjesecima na otvorenom, pa smo mislili da je ovo jedinstvena prilika da malo resetiramo priču, okrenemo ploču i pružimo našoj vjernoj publici nešto novo i pokažemo koliko je zapravo Zdenkov opus vječno mlad, svjež, raznolik i bezvremenski i da otkrijemo kako naša glazbena povijest utječe na budućnost i nove generacije. Ovogodišnji program je jednostavno svjež, drukčiji, spoj energije i kvalitete mladih te Zdenkovih melodija, uzbudljiv baš kao na početku. Ovo je odgovor nove generacije, ovo je RE:GENERACIJA!".

Ante Gelo, glazbeni producent je istaknuo uživanje u suradnji s novim izvođačima.
"Kad radite s imenima poput Olivera ili Meri vi se ipak morate prilagoditi njihovom klasičnom izričaju, a ovdje su nam se otvorile ogromne mogućnosti novog izričaja. Svi ovogodišnji sudionici, i glazbenici i izvođači su izuzetan kvalitet glazbene scene, sjajni vokali, a energija kojom su pristupili obradi pjesama nevjerojatna. Oni sudjeluju s nama u stvaranju aranžmana, daju posve novo ruho poznatim skladbama, ali zahvaljujući Ivani imaju priliku dati život nekim, potpuno nepoznatim Zdenkovim pjesmama. Bit će to doista neponovljiva koncertna večer."


Foto: Fedor Matoković