Filmska večer na Mosoru

Hrvatsko planinarsko društvo „Mosor“ u suradnji s Festivalom mediteranskog filma Split organizira ove subote 14.11.2015. s početkom u 18:00h na mosorskoj livadi Ljuvač pod planinarskim domom „Umberto Girometta“ besplatnu projekciju norveškog filma „Van sebe“, prikazanog i u programu ovogodišnjeg FMFS-a.

Glavni lik Martin se nalazi na rubu krize srednjih godina te nakon dosadnog radnog dana ispunjenog sanjarenjima, odluči spakirati ruksak i otići u planine u svojevrsnoj potrazi za samim sobom. Tijekom planinarenja čujemo sve njegove necenzurirane misli i brutalno iskrena zapažanja o sebi i ljudima oko njega.  „Van sebe“ je putovanje u Martinov um i natrag – u divlju prirodu, iskren i duhovit portret mladića koji želi izaći iz kalupa.

Film je dobitnik nagrade Europa Cinemas na ovogodišnjem Berlinaleu.
Ponesite sa sobom tople dekice, jer su večeri u planinama prohladne, te lampe ukoliko se odlučite nakon filma spustiti s Mosora.

Livadi Ljuvač se može pristupiti samo pješice i to za 45 min. laganog hoda od Sitna Gornjeg do kojeg je moguće doći prigradskim autobusom na liniji br. 28.

Više informacija možete dobiti na e-mail: hpd.mosor.split@gmail.com ili na web stranicama www.hpd-mosor.hr