Godine su ipak teret za Esmu Redžepovu

Kraljica Roma – dovoljno je te dvije riječi reći bilo gdje u svijetu i svi će znati da se mogu odnositi samo na jednu ženu: pjevačicu Esmu Redžepovu. Nakon 30 godina izbivanja s hrvatskih pozornica, sinoć se vratila pred splitsku publiku na 'Snu sustipanske noći', jedinu manifestaciju koja je mogla svojim ambijentom prikladno ugostiti ovaj veliki povratak.

Koncert Esme Redžepove u sklopu petog SSN-a je za splitsku Makedonsku zajednicu, Rome, ali i mnoge Splićane bio ostvarenje dugo očekivane želje da uživo vide ovu ikonu world musica.


No, čini se kako je izvedba 15-ak pjesama u sat i 40 minuta ipak prilično velik zalogaj za nju budući da su polovica izvedenih pjesama bili instrumentali, kratke pauze dok se Esma presvlačila, a i vokalne sposobnosti vitalne bake 128 unučadi su ipak načete godinama. 

Neosporne su veličina i legenda Esme Redžepove, romska glazba će teško opet imati predstavnicu ovakvog kalibra, ipak, izvedba je daleko od kvalitete glazbenika na vrhuncu karijere, što se još pojačano kontrastiralo u tehnički savršenom ozvučenju kojeg je omogućio organizator.

 

 

Večeras na Snu Sustipanske Noći u 21:30 nastupaju novosadske The Frajle koje su za split.com.hr već najavile večerašnji kocert, dođite na vrijeme uhvatiti svoju dekicu.