Graffiti na Gradele 2014.

Graffiti na Gradele festival je urbane kulture i mladih koji će se ovoga ljeta, od 30.-31.7., po treći put održati u Bolu na Braču.

Festival je fokusiran na iscrtavanje graffita, za koje su ove godine predviđena dva zida. Uz standardnu lokaciju ''Fabrika'' i 25 metarski zid iscrtavat će se i zid u sklopu napuštenog i ruševnog hotela ''Bijela kuća''. Na potonjoj lokaciji bit će organiziran i glazbeni program, a sve kako bi se ukazalo na potencijal napuštene infrastrukture koja se nalazi usred Bola, a koja uz turističke svakako ima i predispozicije za organiziranje sadržaja za rad s mladima i nezavisnu kulturu. Graffiteri/ke koji će sudjelovati na festivalu dobro su poznati zagrebački, splitski, ljubljanski i sarajevski umjetnici/ice, koji će osim oslikavanja zidova na dvije lokacije napraviti i graffiti radionicu za one najmlađe.

Za glazbeni program zaduženi su Kandžija i Toxara, Krešo i Žuvi  i mladi reperi iz Zagreba - High5, ali i brojni DJ-evi -  DJ Vrh, Vuk Oreb, DJ Pedo, Tru Skool kolektiv  i DJ Slija.

Ulaz na sve dijelove programa je besplatan, a posjetitelje očekuju i domaće srdele na gradele.
Više informacija možete pronaći na fb stranicama festivala.