Guns n' Roses još uvijek nisu za u mirovinu

Sinoć je Split doživio koncert koji će se pamtiti. Guns n' Roses je svojim trosatnim energičnim nastupom pred oko 6000 ljudi u Spaladium Areni iznenadio sve i začepio brojne zle jezike koji već godinama ovaj bend šalju u mirovinu.

Axl je, unatoč godinama, uistinu dao sve od sebe, kako vokalno, tako i scenskim nastupom u kojem nije nedostajalo trčanja i skakanja. Publika je jednakom žestinom reagirala i dok su grmili hitovi poput „Sweet Child O' Mine“ ili „Knocking On Heaven's Door“, u dvorani je nastala paklena atmosfera, a u jednom trenutku je nastala tolika gužva u prvim redovima, gdje je i autor ovog teksta skoro ostao bez nekih osobnih predmeta, da je sam Axl zamolio ljude da se smire.

 

 

 

Nova postava benda također je oduševila publiku. Posebnu pozornost je izazvao gitarist DJ Ashba, pridružen bendu 2009. Tijelo prekriveno tetovažama te karakteristični, pomalo robotizirani pokreti, učinili su njegov nastup upečatljivim. Iako nitko ne može zamjeniti legendarnog Slasha, Ashba, onim što je pokazao sinoć, dolazi prilično blizu. Tu je i gitarist Ron Thal, čiji je „Blackbeard“ look s dugim pletenicama u bradi također privukao dosta pozornosti. Dizzy Reed, klavijaturist koji je s bendom od 1990. godine, izmamio je poseban apaluz i oduševljenje publike, a posebno onog dijela koji se sjećaju starije postave benda.

Cijeli nastup je bio popraćen rijetko viđenom količinom pirotehnike. Od topovskih udara, preko vatrometa i plamenobacača, pa sve do konfeta koji su začinili sam kraj koncerta, na vrhuncu pjesme „Paradise City“. Da je bend i dalje u stanju uzdrmati ženska srca dokazuje i poduži niz grudnjaka i gaćica koji su letjeli na binu. Članovi benda su pri kraju nastupa uzvratili bacanjem bubnjarskih štapova, trzalica, pa čak i mikrofona.

 

 

 

Ovim događajem odrađen je sam vrh koncertne sezone za ovu godinu, te se u budućnosti možemo samo nadati da će se nešto slično ponoviti u gradu pod Marjanom.