HDF 2015 warm-up weekend

Ovaj vikend će ponovo u funkciji biti Akvarij na Bačvicama – u pogon ga stavlja ekipa Heavy Day Festa svojim “HDF 2015. Warm-up weekend-om". U petak, 20.3., svoj samostalni koncert će održati mladi zagrebački pjevač Dino Jelusić koji je odavno iza sebe ostavio natjecanje za dječji Eurosong, te će s pratećim bendom predstaviti svoj autorski materijal i novi studijski album “Prošao sam sve”. Osim Dina, istu večer će nastupiti i splitski Prevail, peteročlani bend koji je orijentiran na autorski heavy/trash/power i melodic metal.


U subotu, 21.3., će nastupiti “Made In Iron (Iron Maiden tribute band)” zajedno s Dinom Jelusićem na vokalu. Ekipa koja je sudjelovala i u prvom izdanju HDF-a 2014. će vam pokušati prenijeti atmosferu s prošlogodišnjeg izdanja festivala uz najveće hitove Iron Maidena. Uz njih će nastupiti i kaštelanski bend “Inuendo”, koji promovira svoj novi album “Fragments of Soul”.

Heavy Day Fest je pokrenut 2014. godine na inicijativu studentske udruge KUSUS, s ciljem da se stvori kvalitetni glazbeni festival koji će u Split donijeti tračak atmosfere kakva vlada na renomiranim europskim festivalima kao što su “Wacken Open Air”,“MetalDays”, „Bloodstock“, „Brutal Assault“ i sl. Ideja festivala pri njegovom osnutku je bila relativno skromna: jednodnevni događaj koji će za svoje prvo izdanje predstaviti dva izvođača. To je i ostvareno 21.6.2014. na tvrđavi Gripe. Grad Split je ustupio prostor tvrđave udruzi u svrhu održavanja ove manifestacije, te je ona protekla u najboljem redu. Sveukupna posjećenost festivala je iznosila oko 600 posjetitelja, uglavnom mlađe populacije 18-30 godina, među kojima su većina studenti.

"Heavy Day Fest" se predstavio publici kao jedan kvalitetan i profesionalno organiziran glazbeni festival, na kojem se vodilo računa o svakom detalju: samom dojmu prostora, izgledu i osvjetljenju bine te organiziranosti sadržaja na festivalskom prostoru. Još jedan prikaz profesionalnog pristupa je točan početak i kraj koncerta kako je i najavljeno, što je kod velikog broja koncerata u Splitu rijetkost. Također, line-up festivala se pomno birao kako bi se izabrali kvalitetni izvođači koji će predstaviti prvo izdanje "Heavy Day Fest"-a u najboljem svjetlu. Tada su nastupali: Dino Jelusić & Made In Iron [Zagreb/Split], te Zoran Mišić & Chaos Addict [Slavonski Brod].

Koncerti počinju točno u 22 h, a cijena ulaznice je 20 kn za pojedini dan. Za naše čitatelje osigurali smo nekoliko ulaznica, a sve što morate napraviti je poslati vaše podatke na karte@split.com.hr s naznakom HDF i koji dan žele ići.

Više o Heavy Day Fest-u, ali i o “HDF 2015. Warm-up weekend-u“ možete pogledati na sljedećim stranicama:
 Official WEB: www.heavydayfest.com
Facebook: www.facebook.com/HeavyDayFest
Twitter: https://twitter.com/HeavyDayFest
Youtube: www.youtube.com/channel/UCephsxyztZVcRJ-MQfn-1xQ