Humanitarni koncert “Tako mala tako snažna”

Estradne zvijezde Severina, TBF, duo Sara&Jappa, te glumci Hrvatskog narodnog kazališta Split nastupit će na humanitarnom koncertu Tako mala tako snažna koji će se, u organizaciji splitske udruge Leukemija i limfomi održati u HNK Split u nedjelju 8. travnja s početkom u 19 sati.

Cilj akcije opremanje je Centra za transplantaciju matičnih stanica pri Kliničkom bolničkom centru Split, kako bi svi oboljeli od ovih najtežih hematoloških bolesti u svom gradu i sebi bliskoj sredini imali mogućnost najboljeg liječenja. Splitski KBC zbrinjava bolesnike od Dubrovnika do Rijeke, a često i one van granica naše zemlje.

Predstojećim koncertom humanitarnoj akciji pridružile su se splitske glazbene i glumačke snage. Tako će izvedbom svojih hitova u glazbenom dijelu programa učestvovati neupitne zvijezde estrade Severina i sastav TBF, te akustičarski duo Sara&Jappa, otac i kći Željko Brodarić Jappa i Sara Brodarić svojim programom popularnih jazz standarda. U programu će sudjelovati i nacionalna dramska prvakinja Zoja Odak interpretacijom ulomaka iz nedavno objavljene knjige tekstova Miljenka Smoje Judi i beštije, kao i mlade glumice splitskog teatra Ana Marija Veselčić i Katarina Romac koje će  govoriti stihove Tina Ujevića.

Udruga leukemije i limfomi Split tijekom svog dvadesetogodišnjeg postojanja pomaže oboljelima od ovih zloćudnih hematoloških bolesti. Do sada su s uspjehom pomogli u realizaciji znatnog broja programa opremivši, između ostalog, pojedine dijelove splitske bolnice suvremenom opremom i uređajima za dijagnostiku zloćudnih bolesti, pridonijevši tako uspješnom liječenju kojem uveliko pomaže rano uspostavljanje dijagnoze. Neposredni cilj akcije Tako mala tako snažna nabava je informatičkog programa za praćenje obavljanja postupaka uzimanja, obrade, kontrole kvalitet, pohrane krvotvornih matičnih stanica i njihove pripreme za reinfuziju, te osiguranje sredstava za adaptaciju postojećeg prostora u svrhu uređenja obrnute izolacije potrebne pacijentima prije i nakon transplantacije krvotvornih matičnih stanica. Za ove je svrhe potrebno osigurati sredstva u visini od 1,055.000 kuna.

Ulaznice za nedjeljni humanitarni koncert u HNK Split prodaju se po cijeni od 150 do 200 kuna.