Indie rock poslastica u Kocki

Niz zanimljivih koncerata u Kocki se nastavlja nastupom The Marshmallow Notebooks, (The) Lesser Men i Cruza. Nadolazeću subotu, 14. ožujka, u 22 sata ova tri benda nam spremaju indie rock poslasticu uz pomoć KLFM ekipe koja je zadužena za zagrijavanje i after. Kao mali uvod u to što nas čeka nam je dao Matija Habijanec, čovjek koji stoji iza projekata The Marshmallow Notebooks i Noisy Night Records.

Zašto „Bilježnice Sljezovog Kolačića“?
- Prije sam se zvao Marshmallow. Onda je došao internet i objasnio mi da nisam jedini Marshmallow. Pa sam se nazvao The Marshmallow Notebooks, imajući na umu konkretnih desetak bilježnica iz Marshmallow dana.

Kako si pokrenuo Noisy Night Records? Koliko truda treba za održati label i sudjeluje li još tko u njegovom vođenju?
- Noisy Night smo pokrenuli tako što smo registrirali neprofitnu kulturno-umjetničku udrugu, skupili novce za štampanje prve ploče i ponadali se najboljem. U prvih dvanaest mjeseci objavili smo tri ploče. Iduće izdanje vezano je za record store day (18.4.), a radi se o singl ploči kultnog zagrebačkog Jennifer's Banda koja izlazi u super-limitiranoj tiraži od 135 komada. Osim mene, Noisy Night ima još nekoliko direktora, to su Vatroslav, Igor, Vrana, Baso, Vlado i teta Gordana.

Kako to da pjevaš na engleskom?
- Imam ja i par relativno friških tekstova na hrvatskom, samo što već neko vrijeme ne osjećam potrebu dijeliti baš svaku pizdariju koja mi padne na pamet s drugim ljudima.

Album poklanjaš u on-line izdanju, ali i prodaješ kao vinil. Koliko takav koncept prolazi u Hrvatskoj?
- I vinile poklanjamo, u zamjenu za donaciju od barem 80 kuna našoj neprofitnoj kulturno-umjetničkoj udruzi. Ostalo nam je još samo petnaestak primjeraka The Marshmallow Notebooks ploče od štampanih 275, tako da sam ja iznimno zadovoljan tim dijelom priče.

Prošle godine si u Splitu imao, kako ga sam nazivaš, „anti-koncert“. Što bi to bilo i kako je do njega došlo?
- Ponekad zasviram na otvorenom, bez struje, rasvjete, šanka, ulaznica... Najavim na fejsbuku dan prije, ljudi koji su na fejsbuku jave ovima koji nisu na fejsbuku, ljeto je pa smo svi malo sretniji nego inače i tako. To su mi zapravo jako drage i bitne večeri. Prvi "anti-koncert" sam odsvirao 2013. u jednom zagrebačkom parku, a ovaj na Marjanu 2014. je bio drugi, s tim da sam u Splitu prepustio samim posjetiteljima da odluče gdje će se isti održati. Većina je bila za Prvu vidilicu.Održao si već nekoliko koncerata s Benchwarmers i (The) Lesser Men. Kako bi ukratko opisao ta dva benda?
- To su odlični bendovi i odlični ljudi.

Kocka još nije objavila gdje se mogu kupiti ulaznice i kolika je njihova cijena, no vjerujemo da će te informacije uskoro objaviti na Facebook eventu koncerta.