Intervju sa Stjepanom Hauserom uoči nastupa u Spaladium Areni

Svjetski poznati violončelistički dvojac – 2CELLOS u sklopu svoje svjetske turneje “Score” održat će dva koncerta u Hrvatskoj i to – 16. ožujka 2018. u Spaladium Areni te 23. ožujka 2018. u zagrebačkoj Areni. Tim povodom donosimo kratki intervju sa Stjepanom Hauserom.

1.         Koja ti je omiljena obrada i koju najviše voliš svirati na koncertima?

Teško je to sad reći, svaka ima svoje. Ove rock 'n' roll izvedbe su ludilo, onda pjesme koje izvodimo pogotovo u prvom dijelu su lagane, nježne i romantične one imaju svoje kvalitete. A ja volim sve, imam i divlju stranu, ali i romantičnu stranu..tako da sve pjesme volim izvoditi.

2.         Održali ste jako puno koncerata posljednjih mjeseci, možeš li nam reći na kojem koncertu je publika najbolje reagirala na vas i s kojom ste imali najbolju interakciju?

Mislim, svuda manje više dobro reagiraju na nas, ali u Bugarskoj npr. je bilo nevjerojatno. Svaki put kad sviramo u Bugarskoj, oni su ludi. Počnemo svirati prvu pjesmu, a oni su već svi na nogama i u transu. Baš su temperamentni i nevjerojatni. Njih pamtim kao jednu od najluđih publika. Tamo smo svirali već tri puta i uvijek bi doživjeli odličnu i neopisivu atmosferu. Čim izađemo na stage, odmah je kaos i ludilo.

3.       Dosta ste angažirani i puno radite, stigneš li planirati neke privatne stvari?

Ja sam toliko nabrijan i hiperaktivan i sve je to dio i stil mog života, tako da ja to ne odvajam. To je sve dio mene, nema privatno i poslovno. Meni je to sve isto.

4.        Spojili ste klasičnu s rock glazbom, kako je došlo do toga?

Mi smo oduvijek voljeli sve vrste glazbe i nismo se htjeli ograničiti na samo jednu, a imali smo tu neku želju svirati na velikim prostorima, stadionima pred tisućama ljudi. 

 

Ulaznice za koncerte u Zagrebu i Splitu nalaze se u prodaji u sklopu sustava Eventim (na Muzika.hr, u Zagrebu glazbena knjižara Rockmark).

Ulaznice za Split kreću se po cijenama u rasponu od 150 do 590 kn, a za Zagreb od 190 do 750 kn.