Ispod bine sezona predstavlja improvizirani koncert Marka Ivića: Reflective Music

Nakon pet godina prezentiranja najnovijih hrvatskih i inozemnih strujanja u zvukovnoj umjetnosti u sklopu ISPOD BINE, sound art festivala, program se širi na cijelu godinu, te ćemo ugostiti najzanimljivije umjetnike zvuka kroz koncerte, izložbe, radionice i predavanja o zvukovnoj umjetnosti tijekom godine kroz program ISPOD BINE SEZONA.

Prvi događaj je improvizirani koncert pijanista Marka Ivića: Reflective Music, u petak, 19. veljače u 20 sati u Beton kinu splitskog Doma mladih.

Reflective Music je čin improvizirane glazbe (klavir i elektronika uživo) koja se temelji na minimalnom elektroakustičnom zvuku. To je iskustvo u kojem glazba postaje prostorna manifestacija koja nas poziva da budemo sami sa sobom; zaustaviti se, uključiti se u naš intimni proces razmišljanja. Suprotno uobičajenom glazbenom događaju, publika može udobno sjediti ili leći te je pozvana da glazbu doživi na svoj način: spavanje, slušanje, meditacija, pisanje, crtanje, sve je moguće.

Marko Ivić je venezuelansko / hrvatski umjetnik, multidisciplinarni izvođač i skladatelj sa sjedištem u Amsterdamu. Njegov se rad vrti oko istraživanja mogućnosti klavira uz upotrebu elektronike pod naponom i upotrebe tijela u kontekstu fizičkih performansi. Diplomirao je na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, a kasnije je magistrirao elektroniku na Amsterdamskom glazbenom konzervatoriju.

Broj posjetitelja je ograničen, a svoj dolazak morate potvrditi  na mail mavena@mavena.hr.