Ivan Dečak, Antonia Matković Šerić, Ante Cash i Crveni nosovi oduševili djecu u domu Maestral

Doktorica Cmok, doktorica Iskrica i doktor Nađimir Dobrić prva postava splitskih ''Crvenih nosova“ jutros su u Dječjem domu Maestral izazvali pravi vatromet smijeha i zabave. Podršku njihovom performansu dali su i Antonia Matković Šerić iz grupe Pavel, Ante Cash i Ivan Dečak – frontman grupe Vatra, čiji je posjet posebno oduševio djecu svih uzrasta, ali ni on nije krio oduševljenje njima.

-  Uvijek mi je zadovoljstvo biti u društvu djece i pomoći kako god mogu, djeca su nam najvažnija i ovakvih akcija treba biti puno više – rekao je Dečak.
Crveni nosovi je udruga koja pruža psihosocijalnu podršku djeci i roditeljima pomoću humora i životne radosti jer smijeh liječi bolje od bilo kojeg lijeka. 'Klaunovi doktori' su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom, a ovoga puta uveselili su mališane bez roditelja i roditeljske skrbi.

Dječji dom Maestral trenutno ima 115 korisnika na devet lokacija te 70 djelatnika i skrbe o potrebama udomljavanja djece u tri dalmatinske županije. Ovom prilikom Neven Frangeš, predsjednik Upravnog odbora Porina uručio je ravnatelju Dječjeg doma Maestral LCD televizor kojim će biti opremljen stan za smještaj korisnika Maestrala.

- U ovakvoj prilici najintenzivniji osjećaj je sreća što se nešto može učiniti za ovu divnu djecu. Pritom nije samo važan poklon nego i pjesma, druženje, toplina. Njihovo veselje je svima nama najveća nagrada – izjavio je Neven Frangeš. Naime, Dječji dom Maestral jedini u RH provodi program ''Organizirano stanovanje uz sveobuhvatnu podršku“ koji za cilj ima izmještanje korisnika iz domova u stanove, u kojima stanuje po sedam korisnika i četiri odgajatelja.

- Ovo je hvale vrijedna akcija koja još jednom potvrđuje koliko ima dobrih ljudi jer našoj djeci ovakve posjete itekako puno znače. Već danima nas pitaju kada će im napokon doći Crveni nosovi. Zaista se jako trudimo da im maksimalno uljepšamo i oplemenimo svakodnevnicu u domu i veliko hvala Porinu, inicijatoru ove akcije i glazbenicima koji su bili danas s nama – izjavio je Miljenko Grabar, ravnatelj Dječjeg doma Maestral.

Fotogaleriju pogledajte na službenim stranicama Porina.

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:
 
Službena stranica: www.porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Twitter: twitter.com/porinhr
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube:youtube.com/user/porinhr/videos