Jedan od trenutno najzanimljivijih kantautora europske indie-pop scene, Jack Savoretti, po prvi put će nastupiti u Hrvatskoj!

Jedan od trenutno najzanimljivijih kantautora europske indie-pop scene, Jack Savoretti, po prvi put će nastupiti u Hrvatskoj!

Engleski glazbenik talijanskih korijena, izvest će najveće glazbene uspješnice iz 14 godina duge karijere s ukupno šest izdanih albuma. Nastupajući na najvećim i najljepšim svjetskim pozornicama poput Wembleyja i Teatro la Fenice, nema sumnje kako će jedinstveni Savoretti oduševiti i publiku u Šibeniku.

Savorettijeva glazba našla je mjesto u poznatim TV serijama Grey's Anatomy, Sons of Anarchy i One Tree Hill, a live izvedbama pjesama Catapult i Only You u emisiji Grahama Nortona postao je prepoznatljiv svjetskom auditoriju. U autorskom stvaranju, Savoretti je uvijek birao ići zahtjevnijim pravcima, ne odstupajući od vlastitih ideja koje su ga s godinama sve više činile prepoznatljivim.

Inspiriran zvukom 60-ih, veliki uzor u pisanju pjesama su mu velikani Simon & Garfunkel i Serge Gainsbourg. S velikanima ga povezuju zbog snažnih, a jednostavnih stihova nabijenih emocijom koji lako dopiru do slušatelja, kao što je to i maestralna uspješnica Candlelight s njegovog posljednjeg albuma - Singing to Strangers. Strpljiv i vjeran sebi, Savoretti se popeo na prva mjesta britanskih top ljestvica s preko 120 tisuća prodanih primjeraka albuma koji je u prosincu 2019. dobio posebno reizdanje s dva nova singla.
Singing to Strangers je prema Savorettijevoj želji snimljen u starom crkvenom podrumu u centru Rima – u glazbenom studiu kojeg je 1969. pokrenuo legendarni Ennio Morricone. Osim Candlelighta, najveću pažnju publike dobile su pjesme Love Is On The Line, What More Can I Do i velika suradnja sa svjetskom divom Kylie Minogue na pjesmi Music's Too Sad Without You za koju je spot snimljen u slavnoj operi Teatro la Fenice, tek nekoliko sati prije zajedničkog nastupa.

ULAZNICE

Cijena: 270 KN

Ekskluzivna online pretprodaja ulaznica u sustavu Eventim za korisnike Mastercard i Maestro kartica traje od petka, 10. srpnja, u podne do nedjelje, 12. srpnja, u podne. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na ograničen kontigent ulaznica.

Ulaznice će u regularnoj prodaji biti dostupne od nedjelje u podne, online u sustavima Eventim i Croatia Tickets, te na prodajnim mjestima Tvrđave kulture: na ulazima Tvrđave sv. Mihovila te u City Pointu (don Krste Stošića 1), unutar radnog vremena.

Organizator koncerta Tvrđava kulture Šibenik pobrinula se i za vjerne članove svoga Kluba prijatelja koji u City Pointu ostvaruju 10% popusta pri kupnji ulaznica (individualni članovi na 1 ulaznicu, a nositelji obiteljske članske iskaznice na 2 ulaznice).