John Wick definitivno nije blagdanski film

Svi koji još nisu u blagdanskom raspoloženju sigurno će se obradovati brutalnosti Johna Wicka koji je ovaj tjedan stigao u Cineplexx City Center one! Nakon nekoliko ne tako uspješnih projekata, počeo se stvarati dojam da je Keanu Reeves vrhunac svoje glumačke karijere ostvario u Matrix trilogiji.

No, John Wick je definitivno potvrdio da se Keanu vratio, osvojivši jednako kritiku i publiku. U filmu smještenom u New York, glumi umirovljenog plaćenog ubojicu koji se vrati svijetu nasilja u osvetničkom pohodu nakon što mu provalnici ubiju psa i ukradu auto. Simbolika je u tome što je psić bio posljednji poklon Johnove supruge koji ga je trebao podsjećati na njegovu nježniju, ljudsku stranu.

John Wick je nevjerojatno jednostavan i istovremeno fantastičan film – ocjene su kritičara. Mogao bi se protumačiti kao svojevrsna oda akcijskim filmovima 80-ih u kojima je glavnom junaku učinjena nepravda i svi koji mu se nađu na putu moraju platiti. Smješten u šaroliko podzemlje New Yorka, pokazat će nam svijet nedostupan turistima. Uz pomalo šundovski, stripovski stil, obiluje živopisnim likovima visokopozicioniranih mafijaša, plaćenih ubojica i svih operativaca između njih.

Prosinac u Cineplexxu ipak će obilježiti epsko finale Hobit trilogije s posebnim Fantasy night eventom koji će se održati 11.12. Najbrži posjetitelji koji dođu maskirani u omiljeni lik Međuzemlja dobit će gratis ulaznice (broj ulaznica je ograničen), a najsretnije očekuje i knjiga iz Tolkienovog opusa koju je omogućio Algoritam.

Za one koji vole nagradne igre, predlažemo da posjete facebook Cineplexxa jer vas svaki dan čeka nova nagrada u adventskom kalendaru.

Posjetite web www.cineplexx.hr ili facebook stranicu www.facebook.com/cineplexxhr, pogledajte koji su filmovi najgledaniji, pročitajte komentare, ostavite preporuku i rezervirajte ulaznicu!
 

Vidimo se Cineplexxu City Center one Split!