Kliknimo na igru: Hrvatski pomorski muzej pripremio genijalne radionice za djecu

 

Splitski osnovnoškolci od 9. prosinca sve do 4. siječnja moći će „kliknuti na igru” u Hrvatskom pomorskom muzeju koji za njih, u sklopu manifestacije Advent u Splitu, organizira ciklus besplatnih kreativnih radionica. Prva je na rasporedu već sutra od 17 do 19 sati kada će se djeca okušati u pisanju pisama u boci Djedu Božićnjaku.

Prva radionica pisanja pisama u boci Djedu Božićnjaku namijenjena je djeci od prvih do četvrtih razreda osnovne škole koji će doznati sve o povezanosti svetog Nikole i Djeda Božićnjaka, a potom će upotrijebiti svoju kreativu i napisati pismo u boci.

Druga, radionica izrade božićnih morskih ukrasa, na rasporedu je 16. prosinca od 17 do 19 sati. Namijenjena je također osnovnoškolcima do četvrtih razreda. Djeca će tog poslijepodneva imati priliku izraditi ukrase za jelku kojom Hrvatski pomorski muzej svake godine uljepšava svoj atrij.

U tjednu pred Božić, točnije 21. prosinca od 17 do 19 sati, djeca od četvrtih do osmih razreda osnovne škole imaju priliku sudjelovati na radionici „Dobroćudno morsko čudovište”. Prije kreativnog dijela, djeca će čuti priču o morskom čudovištu koje je točno na ovaj dan prije 155 godina izronilo iz morskih dubina, a doznat će i detalje o jednom od najslavnijih hrvatskih izuma - torpedu. Potom će imati zadatak osmisliti „novo dječje čudovište” potpuno suprotno od torpeda.

Dana 28. prosinca u istom vremenskom terminu na rasporedu je radionica izrade morskih novogodišnjih čestitki za djecu od četvrtih do osmih razreda. Za nekoga iz svoje obitelji tog poslijepodneva će izraditi čestitku koja će morati sadržavati i neki od motiva iz muzejskog postava.

Posljednja u nizu radionica zakazana je za 4. siječnja. Pod nazivom „Slušajmo i nacrtajmo morsku zimsku priču”, djeca od prvih do četvrtih razreda čut će priču na temu zime, a potom će im zadatak biti nacrtati jedan segment te priče. Koji točno segment, doznat će ždrijebom. Na kraju radionice, svi radovi bit će spojeni u slikovnicu koju će Hrvatski pomorski muzej objaviti na svojim društvenim mrežama.

Na radionicama može sudjelovati maksimalno 20 polaznika, zbog čega su potrebne prijave na e-mail adresu hpms@hpms.hr ili u inbox Facebook stranice Hrvatskog pomorskog muzeja.