'Ko si, da si' je novi singl s Gibinog albuma 'U po' ure'!

Točno godinu dana od objave prvog singla ‘Kiša’ koji je u međuvremenu proglašen najemitiranijom pjesmom prošle godine, s nagrađivanog i hvaljenog EP-a ‘U po’ ure’, Gibonni predstavlja novi, treći singl ‘Ko si, da si’, za koji je upravo objavljen i prateći video spot u režiji Filipa Gržinčića.

 

“Ko si, da si” je hipnotička, bluesom i gospelom protkana oda ženskoj ljepoti i snazi, snažna balada tamnog sjaja, koja ulazi u sada već respektabilno dugačak popis antologijskih Gibonnijevih pjesama te koja će zasigurno pronaći i zadržati svoje mjesto na set listama njegovih nadolazećih koncerata.

Na ovoj pjesmi je Gibonni odsvirao i gitare uz producenta Nikšu Bratoša, koji je uz Marka Reljanovića odsvirao i bas dionice, te je zaslužan i za topli organski zvuk klavijatura koje dodatno naglašavaju sjajno pogođenu atmosferu dubokog američkog (ili dalmatinskog?) Juga. Za bubnjevima je bio Marko Gazdik, a prateće vokale otpjevali su Gibonni, Marko i Nikša Bratoš.

“Ko si, da si” ponovo potvrđuje da je na “U po’ ure” doslovno u samo pola sata glazbe, Gibonni kroz pet, odnosno šest pjesama ako uzmemo u obzir extended verziju s naknadno objavljenom ‘Božjom voljom, svojom voljom’ i dalje u autorskoj top formi, te da će kao i svaki puta do sada, s nekim budućim novim izdanjem, imati ponovo isti zadatak da opet nadmaši.

FOTO: Maja Prgomet