Krešo Bengalka u Quasimodu 4. studenoga 2017.

Ime Krešo Bengalka zasigurno ne treba predstavljati onima koji su ikad izgovorili riječ "slušam" i "rap" u istoj rečenici.  Ako ste pak dio onih koji ne prate toliko domaću rap scenu i ne znaju koliko je trenutno jaka hrvatska hip hop zajednica, Krešo je institucija tvrdoće, njegove pjesme se lajkaju prije nego se poslušaju, a njegovi spotovi se gledaju ispod deke s triput zaključanim bravama. Za njega je ugledni časopis Pitchfork nedavno napisao: "Pennywise je naspram Kreše Bengalke poput Ronald McDonalda." 

 

Nakon odlične pjesme "Šta ćeš?" koja je već sad premašila 360k pregleda, objavljuje treći singl Nokturno kao najavu svog drugog albuma "Split Zoo", koji izlazi u veljači iduće godine. Krešo tako nastavlja s postavljanjem pravila ove rap igre, još od izlaska prvog foldera, te ruši rekorde, a u prilog tome govori i činjenica da je najnoviji spot pogledan 100k puta u samo tjedan dana. Brojke koje mnogi domaći glazbenici ne dostižu niti u prvih godinu dana Krešo obori ko prvo misto u Radošiću.

 

Svoj debi album "Finale" je više nego uspješno predstavio sredinom ožujka u Splitu, ali i u uvijek rado viđenom Zagrebu, a sada nam stiže pojačan sa dva svježa i možda najveća regionalna hita objavljena u 2017. godini. Dakle očekujemo 2 sata lomljenja vratova, album Finale, pregršt već znanih hitova ostalih Krešinih projekata ( Kiša metaka, Krešo i Žuvi), kao i prvo testiranje "Šta ćeš" & "Nokturno" na klupskom razglasu. Šta ćeš kad ti pustimo Krešu u klubu nego plakat.

Jedini koji su imali hrabrosti dijeliti isti stage kao i Krešo su sinjski asevi koji se međusobno pozdravljaju sa 6wild. Priča se da su nastali negdje sredinom 2014., odnosno u trenutku kad su odlučili prestati snimati s laptopa na bačvi i s mikrofonom od 11 kuna, te su školski đeparac uložili u novu opremu i snimili "Masakr".

Ako vas zanima kako zvuči kad spojiš Alku i trap, otvori: https://6wild.bandcamp.com/

Za after je zadužen jedini lik čija tvrdoća se može mjeriti s glavnim protagonistom večeri, Vojko V.

Ulaznice u pretprodaji možete nabaviti po cijeni od 30 kuna, dok će na dan koncerta upad biti  40 kuna.

Službena prodajna mjesta:

  • Klub Quasimodo, Gundulićeva 26a/II
  • Negro Bar, Fra Bonina 6
  • Chillton Bar, Jadranska 1

Organizator koncerta je Quasimodo Klub.