Kultur Shock u sklopu Europske turneje povodom 20 godina rada nastupa i u Zadru!

Prvi put nakon davne 2009., kada su pred mnogobrojnom publikom otprašili sjajan koncert na zadarskih Pet bunara, ova globalno poznata skupina glazbenih odmetnika, tonalnih buntovnika i beskompromisnih nekomformista ponovno nastupa u Zadru, i to na trgu kod sv. Dominika u četvrtak, 4. kolovoza!

Dvadeset godina glazbenog stvaralaštva, petnaest godina  međunarodnih turneja i deset albuma kasnije, Kultur Shock kreću na svoju obljetničku turneju. Nakon startnog koncerta u Seattle-u, bend će odsvirati tridesetak, većinom festivalskih, koncerata na starom kontinentu i pritom posjetiti Španjolsku, Italiju, Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, sa završnim koncertom na velikom Sziget festivalu u Budimpešti. U Dalmaciji ih u sklopu ove turneje možemo vidjeti samo na dva mjesta, 17.7. u Makarskoj i 4.8. u Zadru!

Poznati europskoj i američkoj publici kao bend glazbenih odmetnika, tonalnih buntovnika i beskompromisnih nekomformista, unikatni su kao i njihov zvuk, stalno se mijenjajući i istražujući nove glazbene izraze. Stapajući svoj izvor inspiracije – bogatstvo folklorne tradicije Balkana, sa rockom, punkom, metalom i hip-hopom, kroz sve ove godine Kultur Shock su iznašli svoj unikatni i nepogrešivo prepoznatljiv zvuk s kojim se njihovi fanovi mogu poistovjetiti, a oni koji ih tek otkriju teško ih zaboravljaju. Njihovi nastupi se često opisuju jednom riječju – energija, koja neumoljivo uvlači prisutne u srž glazbene izvedbe i čini ih aktivnim sudionicima koji daju sve od sebe, isto kao i članovi benda na pozornici.

Povodnom obljetnice i dvadeset godina postojanja, Kultur Shock su pozvali i neke od bivših članova grupe da im se pridruže na turneji, a kompletan sastav uključuje glazbenike:

Đino Jevđević - vokal i perkusije

Val Kiossovski - gitara i vokal

Masa Kobayashi – bas

Guy Michael Davis - bas

Mario Butković - gitara

Amy Denio - klarinet, saksofon, vokal

Christopher Stromquist - bubnjevi

Oggi Kiossovski – bubnjevi

 

Specijalno iznenađenje na nekoliko nastupa biti će i zajedničke izvedbe sa Edom Maajkom, s kojim je bend nedavno objavio dvostruki singl “Tales of the Two Gurus Vol.2”. Pjesme “Sloboda” i “Staza Manjine” su u vrlo kratkom roku postale hitovi među socijalno svjesnim ljubiteljima glazbe u regiji i inozemstvu, a ovom prilikom će Kultur Shock i Edo izvesti i nekoliko Edinih starijih pjesama.

Kao predgrupa Kultur Shocku u Zadru nastupa zadarski alter rock band Nulapark. Nastali 2014., trenutno sviraju u postavi: Gumeni (vokal), Tamy (vokal), Nikola (gitara), Marin (bas) i Jure (bubanj). Ovaj mladi bend s ne toliko mladim članovima s obzirom da su neki od njih prvi put izlazili na binu u periodu '85 - '94, nedavno je izbacio spot za novu stvar Meditiram.

Zadarski koncert organizira udruga Mavena – 36 njezinih čuda, u suradnji sa Kazalištem lutaka Zadar, a lokalni medijski pokrovitelji ovog događanja su portal eZadar, HRT Radio Zadar i 057radio.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 70 HRK u caffe baru ZODIAC u zadarskoj Varoši, kao i na svim prodajnim mjestima http://adriaticket.com/locations, i online u sustavu Adriaticket –a http://adriaticket.com/event/646.

Fb event: https://www.facebook.com/events/269398936760995/