Mala noćna regata zove u Postira

U Postirima se i ovog ljeta organizira tradicionalna "Mala noćna regata", predstava koja je moguća zahvaljujući jedinstvenom prirodnom fenomenu - noćnoj zračnoj struji zvanoj "gažul" koja se s Vidove gore, najviše točke na Jadranu, za ljetnih noći spušta u postirsku luku. Tradicija noćnog jedrenja u postirskoj luci je započela početkom prošlog stoljeća kad se brod počeo koristiti i za uživanje, ne samo za mukotrpan rad.

Prije osam godina su glazbenik Mladen Juričić i jedriličar Igor Piacun, uz TZ Postira oživjeli taj običaj i pretvorili jedrenje na "gažulu" u spektakularnu predstavu u kojoj riva postaje gledalište, osvijetljena luka velebna scenografija, Mozartova "Mala noćna muzika" pratnja, a balerine postaju jedrilice. "Mala noćna" prerasla je tako lokalnu tradicionalnu zabavu i okuplja ponajbolje kormilare koji su glavni akteri te sportsko/umjetničke priredbe koja se odvija ispred nekoliko tisuća promatrača.

Ove godine, 7. Mala noćna regata održat će se u Postirama 10. kolovoza u 22 sata, a osim same regate očekuje vas i "After-sail partyja" kojem je domaćin bend Ljetno kino. Obično se uz njih pojavi i neki spontani gost...