Mlade šibenske glazbene snage pridružuju se Benjaminu Clementineu na pozornici Tvrđave sv. Mihovila!

Mladi talentirani gudači i gudačice iz Šibenika i jedna Zagrepčanka, pridružit će se u utorak 15. kolovoza na pozornici Tvrđave sv. Mihovila britanskom glazbeniku Benjaminu Celmentineu kojem je to prvi nastup u Hrvatskoj!

Nastup Clementinea u utorak tako će upotpuniti već dobro poznata i etablirana mlada šibenska umjetnica, diplomirana violinistica Lucija Stanojević. Na violini će joj se pridružiti Lana Plančić, studentica Muzičke akademije u Zagrebu i dobitnica brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima, dok će na violončelima biti također višestruko nagrađivani mladi šibenski glazbenici, Lovre Tunuković i Nina Lucia Perina.

Riječ je o iznimno talentiranim glazbenicima proizašlima iz šibenske Glazbene škole Ivana Lukačića koji danas grade uspješne karijere, a na pozornici će im se pridružiti i jedna Zagrepčanka; u glazbenim krugovima već jako dobro poznata studentica zagrebačke Akademije Dora Šimunić na violi.
- Svi smo jako ponosni i sretni što će nastup Benjamina Clementina imati i tu posebnu lokalnu notu te ih jedva čekamo čuti sve skupa u utorak na pozornici koja ovo ljeto slavi jubilarnu desetu koncertnu sezonu – poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik koja upravlja Tvrđavom sv. Mihovila.

Benjamina Clementinea kritika stavlja u rang bezvremenskog Leonarda Cohena i sjajne Nine Simone, New York Times uvrstio ga je na popis 28 genija koji su definirali kulturu 2016. godine, a Francuzi su mu dodijeli titulu viteza za umjetnički doprinos. Prilično je impresivan i njegov životni put; s 19 godina iz Londona je odselio u Pariz gdje je neko vrijeme živio kao beskućnik i svirao gitaru na ulicama, u metrou i po barovima stvarajući svoj prepoznatljivi stil. Clementine se okušao i u glumačkim vodama, a glumački debi na velikom platnu imao je u najnovijoj ekranizaciji Dine.

Ekspert za klavirom, Clementine kombinira klasiku i pop, gradeći pjesme svojim moćnim tenorom, a kako će u svoj nastup na Mihovilu uklopiti izvedbu mladih šibenskih gudača i gudačica, doznat ćemo u utorak 15. kolovoza od 21 sat.

Ulaznice za koncert na Tvrđavi sv. Mihovila dostupne su u sustavu Eventim i u City pointu Tvrđave kulture Šibenik.

FOTO: Maja Prgomet