Moondance pretvara kulu Kamerlengo u plesni podij

"Mjesečina, glazba, more, ples - Moondance!" - moto je novog festivala elektroničke plesne glazbe koji će svoje mjesto naći u kuli Kamerlengo u Trogiru 2. kolovoza, a koju su upravo u ovoj srednjovjekovnoj ljepotici predstavili organizator Pero FullHouse i Frane Žižak ispred Grada Trogira.

Na line upu "Moondancea" su legendarni Jeff Mills, Oxia, Alexander Kowalski, Dosem, Mr C, Edy C, Silvio Hrabar, Tome R. i Pero Fullhouse.
- Ideja je došla još prošle godine kad sam u sklopu trogirskog kulturnog ljeta organizirao nekoliko partija u kuli Kamerlengo. Lokacija se pokazala izvrsnom. Od ambijenta, akustičnosti pa do infrastrukture. I što je najvažnije, posjetitelji su je odlično prihvatili. Uvjeren sam da je ovo jedna od najboljih lokacija na Jadranu. Drugog dana kolovoza spojit ćemo moderno i povijesno, i Trogir će se tako ucrtati u festivalsku mapu svijeta te pronaći svoje mjesto u festivalskoj ponudi Hrvatske. Moondance je u mnogo čemu drugačiji od ostalih festivala. Ponajprije svojom ekskluzivnom lokacijom u srednjovjekovnoj kuli Kamerlengo. Također,  zbog ograničenog kapaciteta za samo 2500 posjetitelja, ovaj događaj je prvenstveno namijenjen glazbenim sladokuscima koje očekuju vodeći umjetnici elektroničke plesne glazbe kao i fantastična audio vizualna produkcija. Dio festivala biti će pak produžen na gradski stadion, koji će biti svojevrsna chill zona - najavio je Pero FUllhouse.

Frane Žižak u ime Grada Trogira pozdravio je inicijativu organizatora te je izjavio da mu je zadovoljstvo što je festival s ovako respektabilnim imenima uvršten u trogirsko kulturno ljeto, te da očekuje najveći festival do sada.
- Organizatori Ultra Europe festivala bili su zainteresirani za Trogir, ali jednostavno nismo imali kapaciteta za tako veliki projekt. Nadam se da će s vremenom i "Moondance" postati veliki višednevni festival.

Ranoptičje promo ulaznice po cijeni od 50 kuna planule su u trenu, a novi kontigent kreće u prodaju 9. srpnja po cijeni od 99 kuna. Festivalski warm up partiji će se održati 19. srpnja u "Aquariusa" u Okrugu te 27. srpnja u kafiću "Big Daddy" na trogirskoj rivi poslije kojega će se preseliti u klub F1. Na warm upovima će nastupiti DJ-i Silvio Hrabar i Tome R. iz Trogira kao i dugogodišnji rezidenti OmegaRitma: Edy C, Juri Paik, Okac i Duke Hervie i organizator Pero FullHouse.