Mudri Brk Festival zaključio bendovski lineup

Doktori puknuća Kuzma & Shaka Zulu stižu u Jelsu zadnji vikend srpnja ove godine na drugo izdanje festivala Mudri Brk, a bendovski lineup ovogodišnjeg festivala zaključuju Lovorka Sršen i Josip Radić te bend Zo. Oni se pridružuju već prije najavljenim bendovima ST!LLNESS, RØLØ, Ministranti, Tidal Pull i Idem, koji će od 24. do 29. srpnja pokazati najbolje od svoje glazbe na nekoliko pozornica u Jelsi na Hvaru. Organizatori će još objaviti imena tjednog programa kao i imena DJ-eva na festivalu.

Kuzma & Shaka Zulu su splitska rap-reggae-dance-italo disco grupa, uveliko poznata po svojim energičnim nastupima, opuštenoj melodiji i brojnim hitovima. Poznati su po svojim duhovitim, vedrim, često i ironičnim stihovima, a grupa ove godine slavi trideset godina postojanja. "Lito ide mala", "Puknuta ekipa", "Party (Ruke Gore)", "U mojoj ulici" i "Di ćemo večeras" samo su neki od njihovih hitova zbog kojih se za svaki njihov koncert uvijek traži ulaznica više. U Lijepoj našoj ne postoji bend koji je više puta opjevao ljeto od Kuzme & Shaka Zulu, a njihov dolazak na Mudri Brk Festival garantira još jedno u nizu sjajnih izdanja ovog mladog festivala.

Lovorka Sršen je kantautorica koja je pažnju kritike i javnosti priskrbila singlovima „Delta“, „Tako lako“, „Bez mira“ i „Hektopaskali“, a koji će se naći na debitantskom albumu koji će biti objavljen do kraja godine. Upravo potonji singl je nastao u glazbenoj i prijateljskoj suradnji s Josipom Radićem, autorom i frontmenom benda Kensington Lima i polovicom kultnog benda Valentino Bošković.

šest bendova. Od svih navedenih organizatori su odabrali bend Zo kojeg čine starogradski frontmen u kombinaciji sa splitskim prijateljima. Riječ je o pop rock sastavu s mješavinom raznih drugih glazbenih žanrova poput funka, rapa i pop-punka koji iza sebe ima debitantski album "Želim biti ja" i veliki broj koncerata.

""Prva liga" Kuzme & Shaka Zulu je bila prva kaseta s kojom smo pilali roditelje u Renault Četvorci na putovanjima. Dogovor sa starcima je bio da se kolekciji Dylanovih "Blonde on Blonde" i "Highway 61 Revisited", Waitsovih "Closing Time" i "Rain Dogsa", "VIS Idoli / Film – Zajedno!" i "Sweet Dreams (Are Made Of This)" Eurythmicsa pridruži i ovaj klasik. Nekih trideset godina kasnije dolaze nam jednako aktualni na festival i to nas jako veseli. Lovorka i Josip su nam prvenstveno prijatelji pa onda kolege čija kreativnost ne poznaje granice i sigurno će odsvirati sjajan set. Zo je odličan mladi bend i drago nam je što su se javili na natječaj i što ih imamo priliku ugostiti na festivalu i prezentirati našoj publici", rekao je zadovoljno Mudri Brk.

ST!LLNESS, Ministranti, RØLØ, Tidal Pull i IDEM za drugo izdanje festivala Mudri Brk! Većina bendova dolazi predstaviti nedavno objavljene albume koje ćete u vinilnom obliku moći kupiti i na samom festivalu. Prva DJ imena su već poznata od prošle godine. Najmlađi DJ-evi festivala DJ Svemir (8) i DJ Čemer (17). S obzirom da su oduševili u prvoj godini, zaslužili su status residenta svake godine. Za sve koji žele doći na Mudri Brk Festival, a još nisu rezervirali smještaj, donosimo nekoliko ideja. Svi zainteresirani za kampove smještaj mogu pronaći blizu centra mjesta u kampu Mina ili za one opuštenije, kamp Nudist u Vrboskoj. Hotelski smještaj također je u ponudi, a radi se o hotelima Fontana i Hvar. Opcija je naravno i privatni smještaj, a sve informacije možete pronaći na stranici Visit Jelsa

Dvodnevne ulaznice za Mudri Brk Festival po cijeni od 15 eura dostupne su putem sustava Core-event Svi koji su propustili nabaviti dvodnevne ulaznice "Infišani", sada mogu ispraviti nepravdu i nabaviti karte "Di je priša".

Organizatori su Mudri Brk i Udruga za promicanje kulture "Jelsa", glavni pokrovitelji su TZO Jelsa i Općina Jelsa, a financijski podupire Ministarstvo kulture i medija RH te HDS Zamp.

Više informacija na eventu