'Mudrolije o mudima' ovog četvrtka u restoranu Kampus

Nakon proteklog mudrovanja o mudima u Domu mladih, događaja kojeg organizira ekipa Bradate aukcije i Splicka Scena, ovog četvrtka slijedi drugo izdanje humanitarnog stand-upa u restoranu Kampus, s početkom u 21:00 h.

„Humanitarni stand-up je pun pogodak i veliko hvala Splickoj sceni što su osmislili ovu večer uz naš skromni doprinos jer tijekom prvog se publika itekako zabavila uz nove baze ali i shvatili su sve što su trebali o nužnosti pregleda testisa. Mladi od 18 do 25 godina jedna su od najrizičnijih skupina i zato je važno da ih privučemo, da poslušaju, zabave se ali i educiraju kroz jedan ovakav, inovativan format.“ – poručili su organizatori Bradate aukcije. Ulaz studentima je besplatan, ističu, a i ostali su pozvani: „Svi su dobrodošli, uz prethodnu donaciju Bradatoj, koliko tko može.“ – navode.

Tijekom „Mudrolija o mudima“ Tomislavu Primoracu, Josipu Škilji, Ivici Lazaneu i Anti Travizi pridružit će se i posebni gosti. Cilj Bradate aukcije je osvijestiti širu javnost o različitim oblicima malignih oboljenja kod muškaraca i vjerojatno ni ne postoji ništa bolje od humora da se to i napravi. Splicka Scena, naravno, donirala je Bradatoj svoj angažman te se sav prikupljeni prihod od donacija uplaćuje Županijskoj ligi protiv raka Split.

Uoči šeste Bradate aukcije, humanitarne akcije koja za cilj ima širenje svijesti o karcinomu testisa, osim humanitarnog stand-upa „Mudrolije o mudima“ održava se čitav niz aktivnosti. Besplatni pregledi organizirani su u Šibeniku i Splitu i to ovog petka u Splitu, sljedeći četvrtak u Šibeniku te u petak i subotu, 2. i 3. prosinca ponovno u Splitu, u privatnim poliklinikama koje su besplatno ustupile prostor, a preglede obavljaju vrsni liječnici, prijatelji Bradate, bez dodatne naknade. Prošle su godine besplatni pregledi održani tijekom jednog jutra i među 30tak pregledanih muškaraca, otkriven je jedan karcinom. Srećom i zahvaljujući ovoj inicijativi – na vrijeme!

Bradata se nakon prošlogodišnjeg izdanja smjestila među najuspješnije individualno organizirane humanitarne akcije u Hrvatskoj, s prihodom od brada i brkova koji je premašio 260.000 kuna. Obzirom na broj prijavljenih kandidata za brijanje do sada, nema sumnje da će i ove godine iznos donacija biti popriličan no ono što je još vrijednije su poruke i edukacija koju provode.

I naravno, pozvani su svi da stave svoju bradu ili brk na aukciju putem društvenih mreža te pozovu prijatelje i pratitelje da se uključe s donacijama za njihovo brijanje. Na dan šeste Bradate aukcije, u subotu 3.12., u splitskom Planu B na Gripama obrijat će ih 'meštri o' brade' iz Splita i regije. Sve to ima itekako smisla jer kako kaže i slogan ove netipične humanitarne akcije: brada će narast, al muda neće!

Oni koji ne stignu ili ih još nema na društvenim mrežama, mogu iznos za donaciju uplatiti direktno na IBAN Županijske lige protiv raka Split: HR7024070001500328251 uz napomenu 'Za Bradatu aukciju 2022. – ime kandidata'.