Na Peristilu održana modna revija Matije Vuice "Dioklecijan i njegove žene"

U sklopu manifestacije ‘Štorije Dioklecijana‘ u organizaciji Turističke zajednice grada Splita, a povodom Svjetskog dana turizma, na Peristilu je održana modna revija ‘Dioklecijan i njegove žene‘, u sklopu koje su predstavljene nove couture kolekcije poznate dizajnerice Matije Vuice.
"Dioklecijan i njegove žene"  tema su nove couture kolekcije Matije Vuice  koja je na Peristilu predstavljena u režiji/produkciji Viktora Drage. Modno, putujuće kazalište "Matija Nomadica" dovelo je na Peristil pustinjske princeze, Kraljicu Teutu i njene amazonke, Afričke kraljice, nimfe, rimske i grčke boginje, Teodoru i nezaboravne proročice iz Hada... Putovanje kroz povijest, umjetnost i kulturu Drevnih vremena, kultura i civilizacija koje su se susretale na ovom križanju staza, cesta i puteva. Put svile, boja, vještina, razmjena vjerovanja, ostavio je neizbrisiv trag u arhitekturi Splita, mozaika koji svojim sitnim, vidljivim i skrivenim detaljima priča priču za sva osjetila...

Modna revija ujedno je zatvaranje manifestacije „Štorije Dioklecijana“ koja je kroz cijelo ljeto, svaki petak, pružala jedinstven doživljaj svim domaćim i stranim posjetiteljima.  Tematske večeri poput "Uspomena na carski Split", "Sapere aude - Usudi se znati" ili Susreta antičkih postrojbi, samo su dio programa kojim je ispričana štorija o carskoj povijesti Splita.
Među modelima koje su nosile reviju bila je i Severina koja je zaključila ovaj modni spektakl.

Više fotografija pogledajte u našoj GALERIJI.

FOTO: Maja Prgomet