Ne tako spektakularan koncert Beyonce u Zagrebu

Ukoliko ste čitali popularne internetske portale ili gledali showbizz emisije na domaćim komercijalnim televizijama, dojmovi bi trebali biti jedinstveni: Beyonce je sinoć raspametila 18 tisuća gledatelja u Areni Zagreb. Ma ne raspametila, od prve do zadnje pjesme su Hrvati s najvećom pop zvijezdom današnjice pjevali u glas, obožavatelji su padali na koljena...

Stvarnost je ipak nešto drukčija. Sama gospođa Carter na istom mjestu održala je za klasu ili dvije bolji koncert 2009. godine u sklopu "I Am... Sasha Fierce" turneje. Produkcija je opet bila vrhunska, rasvjeta i efekti su sjajni, koreografije savršeno uvježbane, pjevačica i dalje pjeva besprijekorno, no ovoga puta nedostajao je faktor iznenađenja zbog kojeg bi koncert imao višu ocjenu.

Ne samo to, zvuk je u prvih sat vremena bio loš, "let" do druge pozornice u sredini već je viđena fora, pjevačica se previše puta presvlačila, a publiku ostavljala da se "zabavlja" animacijama s ogromnog ekrana. Sve skupa kao da je riječ o generalnoj probi na kojoj mora pred publikom i uz svu rasvjetu isprobati što više kostima.

Od koncerta izvođača klase Beyonce ne očekujete da bude spontan, jer iza nje stoji mašinerija stručnjaka koji paze i na najsitniji detalj. No ovim su koncertom mogli biti 100% oduševljeni samo oni najzagriženiji fanovi koji su je prvi put vidjeli uživo, te oni koji na YouTubeu nisu pogledali njene nastupe s Glastonbury festivala ili s poluvremenu ovogodišnjeg Super Bowla.

No ni sve ovo ne mijenja činjenicu da je upravo prekrasna Beyonce najkompletniji pop izvođač svoje generacije.