Noćne sinteze – pijanistički koncert pod zvijezdama

U Splitu ima mnogo razvikanih glazbenih događanja, ali na Zvjezdanom selu Mosor će se 9. kolovoza održati najljepši: Noćne sinteze – pijanistički koncert pod zvijezdama.

Udruga Cochlea uz promociju jazza želi izmjestiti kulturna događanja u ruralna mjesta i time poticati turiste na istraživanje splitske okolice čime bi i domaće i strance usmjerili prema novim turističkim iskustvima. U prirodnom amfiteatru Zvjezdanog sela, na nadmorskoj visini od 700 metara, organiziraju jazz koncert kakav još nikada nije održan u Hrvatskoj.

Po prvi put u Hrvatskoj publika će imati priliku čuti pijanistički duo, BojanZulfikarpašića i VasilHadžimanova. Ova dva jazz glazbenika iz regije postavili su standarde miješanja modernog jazz jezika sa balkanskim glazbenim nasljeđem, imaju bogate i uspješne solo karijere, brojne autorske albume i nagrade kao i suradnju sa najvećim imenima jazz i moderne glazbe.

Inspiracija im je bio San sustipanske noći i snaga koja je privukla „glazbene entuzijaste u prostore koji nisu dominantno namijenjeni za glazbene izvedbe, povezujući tako predivne krajolike i kulturnu baštinu sa kvalitetnom glazbom. U skladu sa svjetskom praksom organizacije sličnih glazbenih događanja na otvorenim lokacijama, u prirodi ovaj koncert bi organizirali sa željom da kreiramo nevjerojatno glazbeno iskustvo u sjedinjavanju moćnog planinskog pejzaža, zvjezdanog trenutka (Perzeidi - meteorski roj, poznatiji kao 'suze sv.Lovre'), dva vrhunska glazbenika i dva koncertna klavira.“

Više o samom koncertu možete doznati na njihovim stranicama (https://cochleajazz.wixsite.com/nocne-sinteze), Facebook-u (https://www.facebook.com/cochleasplit/), i događaju (https://www.facebook.com/events/309133906286418/).