Od petka ponovno u Ljetno kino Bačvice!

Sezona druženja u jedinstvenom ambijentu Ljetnog kina Bačvice kreće od ovog petka, a tijekom prvog produženog vikenda stiže novi "Top Gun", premijera s gostima pobjednika po izboru publike nedavno završenog ZagrebDoxa, ali i besplatna projekcija kultnog "La Dolce vita".


Kino Mediteran i Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata - Ljetno kino Bačvice otvaraju u petak 27. svibnja u 21 sat filmskim iznenađenjem godine, akcijskom komedijom "Sve u isto vrijeme". Drugi dugometražni film američkog dvojca Daniels je znanstveno fantastična komedija koja je oduševila podjednako publiku i kritiku.

Kino na otvorenom idealno je mjesto za pogledati kako se Tom Cruise nakon tri desetljeća snašao u ulozi Petea Mavericka Mitchella, a "Top Gun: Maverick" prikazuje se u subotu na Bačvicama.

U nedjelju je splitska premijera i gostovanje ekipe nagrađivanog dokumentarca "Veće od traume", stižu autorice Vedrana Pribačić i Mirta Puhlovski. Film prati tri žene koje se suočavaju s traumama iz Domovinskog rata i napokon okreću budućnosti, a publika ZagrebDoxa proglasila ga je najboljim filmom na nedavno završenom festivalu.

Na neradni ponedjeljak (30. svibnja) na rasporedu je "Operaciju Mincemeat" s Colinom Firthom u glavnoj ulozi, inspirirana istinitom pričom o akciji koja je promijenila tijek Drugog svjetskog rata.

Prvi produženi vikend završava projekcijom kultnog klasika Federica Fellinija "La Dolce vita", u kojem se glavni lik prepusti dekadentnom životu Rima, a besplatan ulaz osigurala je Kinoteka Zlatna vrata u sklopu programa "Aktiviraj se i kreni".

Ulaznice se prodaju na blagajni kina svakoga dana kada se održavaju projekcije, a otvara se sat vremena prije početka projekcije. Program kina, kao i ranijih godina, objavljuje se na tjednoj bazi, a detalji o filmovima kao i online prodaja nalaze se na www.kinomediteran.hr