Opća opasnost prvi koncert na IMAGINARIUM SUMMER NIGHTS

Nema stajanja za Opću opasnost, trideset godina rada obilježavaju koncertima diljem Hrvatske. Gotovo pa nema niti jedan tjedan odmora. Svoj veliki splitski koncerti imat će 18. kolovoza u sklopu Imaginarium Summer Nights na teniskom stadionu splitskih Firula.

- Nema razloga da nam ne bude super, veseli nas jako ovaj nastup, Dalmacija nas voli, družili smo se mi često, jednako tako i Split, i ovaj puta vjerujem, a smijem i kazati javno, da će biti lijepo druženje. Rock 'n' roll je u pitanju, to je dobar, čvrst oslonac za početak. I oni koji možda nisu tako mislili, znam da će uživati - kazao nam je Pero Galić frontmen Opće opasnosti.

Pod ljetnim će nebom Opća opasnost svoje splitske fanove povesti na posebno putovanje na kojem će izvesti svoje najveće hitove, a nema sumnje da će zajedno i pjevati omiljene hitove, klasike, poput 'Jednom kad noć', 'Pobjeg'o sam', 'Tvoje ime čuvam', 'Armagedon', 'Vraćam se', 'Nebo', 'Uzalud sunce sja', 'Treba mi nešto jače od sna' i 'Karta do prošlosti'.

- Veseli me što ćemo moći pjevati i novu pjesmu koja traži svoje prijatelje, znam da će se mnogima svidjeti. Radujemo se ovom druženju s našim fanovima - dodao je.

Opća opasnost bend je specifičan po tome što je postao jedinstvenim zaštitnim znakom motorijada u Hrvatskoj, a tijekom 30 godina djelovanja priskrbio si je najvjerniju bazu fanova koja ih prati po čitavoj zemlji.

- Lijepo je kada se spomenuti tako veliki brojevi, trideset godina stvarno zvuči veliko kad pogledamo iza sebe. Nama je kada smo krenuli tada i kada smo tek upoznavali tadašnju scenu i glazbu nismo ni slutili kako će to biti. A evo iza nas, trideset godina, puno albuma, pjesama, jako puno publike koja voli Opću opasnost, koja se s nama rado i veselo druži.

Moram se pohvaliti sve ovo ima smisla što smo započeli. Drago nam je da možemo ići tim našim putevima, starim stazama, s dragim prijateljima sve to podijeli diljem Lijepe naše. Kad je ljeto, sve to super izgleda, predivno je u Dalmaciji, Splitu - kaže Pero Galić.

Osim što imaju nevjerojatan broj odsviranih koncerata, uz pomoć obožavatelja ponosno su objavili i posebno dvostruko izdanje svojih najvećih hitova '30 pjesama za 30 godina', kompilacija je samo još jedan dokaz da su si svojim tekstovima, brojnim suradnjama i energičnim nastupima priskrbili posebno mjesto u srcima brojnih fanova i na hrvatskoj rock sceni koje uživaju već desetljećima.

- Drago nam je da još uvijek možemo biti onaj bend kakav smo zamislili, puno je svirke, puno koncerata, sve na kraju bude lijepo i s tehničke strane, ali i one ljudske, energija je jako važna. Bez obzira na to što smo stalno u pokretu, na pozornici dajemo sve od sebe i tako će biti i ovaj - zaključio je Pero Galić uz pozivnicu fanovima da se vide 18. kolovoza na Imaginarium Summer Nights.