Ovaj vikend u Judinom drvu Laka i Traumer

24.11 PETAK

/// LIVE KONCERT LAKA (BiH)

Za doživjeti Laku kako bi on htio da ga doživite, potrebno je najnormalnije prihvatiti da krava daje med a pčela daje mlijeko!
Miljenik hrvatske publike Elvir Laković Laka skrenuo je pažnju na sebe hitom „Pokušaj“ s kojim je 2008. predstavljao BiH na Eurosong, a od onda je postao sinonim za nepresušnu energiju, upečatljiv smisao za humor i scenske nastupe koje baš nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Zoran Stajčić ga je za portal Ravno Do Dna opisao ovim riječima: „ (...)umjetnik od (novog) formata – čovjek koji bez problema može pomiriti i najšašaviju misao sa šarolikim glazbenim izričajem u kojem je miješao, disco, novi val, britpop, psihodeliju… dakle što god bi mu došlo pod ruke (ili na pamet) i od toga radio originalne glazbene mutacije u kojima je uvijek bilo i osvježavajućih elemenata iznenađenja, kao da nije riječ o pjesmama, već o minijaturnom teatru.“

Premijerni nastup u Judinom Drvu nije koncert o kojem trebate posebno razmišljati. Dičite li se barem malo pomaknutim smislom za humor, a otvoreni ste prema koketiranju nespojivIH glazbenih žanrova, znate di ćete za vikend! Vrijeme je da tog lucidnog berekina ugostimo kako treba!

Uz neizostavnu i uvijek intrigantnu Lakinu sestru Lelu, bend još čine Tomo Miladinović na gitari, Ozren Franić na basu i Matko Gaće na bubnjevima.

Karte su u pretprodaji 60 kn, na dan 80kn.                

 

SUBOTA 25.11.

/// TRAUMER (PARIS)


„Što se mene tiče, ja sam obični dvadesetšestogodišnji muškarac sa juga Francuske koji već 8 godina živi u Parizu. A počeo sam stvarati glazbu prije nekih 11 godina, tako nešto…“ skromno će Romain Reynaud aka Traumer o svojim počecima. Ljudi koji su ga oblikovali kao umjetnika, danas su mu veliki prijatelji - Electric Rescue, Maxime Dangles, Dawad and Joff Logartz , DJ Deep. Kaže da ga oni uče glazbi, životu na glazbenoj sceni ali i životu uopće.
Sa produkcijom je počeo kroz ne tako veličanstvenu priču – prvo je radio sa glazbom koju je slušao u tom trenutku kao što je Linkin Park, a zatim David Guetta. No naglo je, kako kaže, sazrio i posvetio se ozbiljnijim i sofisticiranijim strujama elektronike. Nakon preseljenja iz Avignona u Pariz, stekao je podršku tamošnje uzavrele scene, pa je nakon ranih, tvrđih underground izdanja za IRM, Skryptöm Records, Sign Industry i Umek-ov 1605, počeo izbacivati trake na renomiranim etiketama kao što su Cocoon i Desolat , a u setovima ih vrte asevi kao što su Loco Dice, Martin Buttrich i Hot Since 82. On će na to, opet skromno : „Nisam fanatik kada su u pitanju velika DJ imena. Mislim, poštujem ih i volim – ali neću previše histerizirati oko toga kada neko od njih pusti moju traku. Samo sam sretan!“


Traumerov deep/minimal stil je obilježen filigranski preciznim komponiranjem fino brušenih zvučnih uzoraka, kojima se igra na suptilan način. Pritom se čuje kako je jedan od njegovih velikih uzora Ricardo Villalobos, ali je ovaj mladi Francuz ipak staloženiji i discipliniraniji autor.

+ SUPPORT , warm up and after:

// Cidakis / Cruise
// MIRO / Underground Control

Ulaznice 50kn, na dan 70kn.