Počinje nova sezona 'KineDok-a': besplatni filmovi i kokice

Večeras u 21 sat u klubu "Judino Drvo" počinje nova sezona projekta "KineDok", i to besplatnom projekcijom filma "Igrači", a FMFS časti i gratis kokicama!

KineDok je međunarodna incijativa za stvaranje alternativne distribucijske mreže za dokumentarne filmove. Fokus je na prikazivanju dokumentaraca u prostorima koji nisu standardno kino. Cilj projekta je proširiti i razviti publiku za kreativni dokumentarni film u što raznovrsnijem i nestandardnom kino-okruženju.

U ovom projektu, financiranom od strane Kreativne Europe, nalaze se Češka, Slovačka, Rumunjska, Mađarska i Hrvatska. Hrvatski partner u projektu je producentska kuća za dokumentarni film Restart documentary, a lokalni partneri su Festival mediteranskog filma Split i Judino Drvo.

 

IGRAČI / MEN WITH BALLS

U mađarskom selu Besence živi tek 126 osoba, a stopa nezaposlenosti je 98 posto. Energični gradonačelnik zabačenog romskog sela, odlučio je upisati svoje mjesto na zemljopisnu kartu i prijaviti se na sve moguće natječaje fondova EU.

Skupio je sredstva za dva projekta: izgradnju hortikulturnih vrtova i teniskog terena. Hoće li mještani naučiti igrati tenis i saditi lubenice?