Poljud ugošćuje finale ekskluzivnog pub kviz natjecanja

Hrvatski kviz savez i Karlovačko pripremaju Karlovačko pub kviz kup, serijal od dvanaest pub kvizova od kojih će se jedanaest organizirati od 10. listopada do 10. studenog u splitskim ugostiteljskim objektima, dok će veliko finale biti krajem studenoga na stadionu Poljud. Tamo će se pobjednici pojedinih kvalifikacijskih rundi natjecanja boriti za osvajanje glavne nagrade.

Svaki kviz sastojat će se od četrdeset pitanja podijeljenih u tri kruga. Voditelj kviz kupa Dasen Petrić otkrio je kakva će biti pitanja na kvizu: ''Pitanja će biti vezana prvenstveno uz Dalmaciju, ali i Hajduk i Karlovačko. U prvom krugu će biti deset slikovnih pitanja, u drugom petnaest zatvorenih pitanja koja donose po dva boda, dok će u trećem krugu biti petnaest otvorenih pitanja koja zahtijevaju pisani odgovor koji će moći donijeti čak tri boda.''

 Nagrade će se dijeliti već od prvog kvalifikacijskog kviza. Tako će svi članovi pobjedničkih ekipa prvih jedanaest kvizova osvojiti poklon bon za Hajdukov fan shop u vrijednosti od 200 kuna, dok drugoplasirane timove očekuje iće i piće u splitskom restoranu Velo Misto, a trećeplasirane poklon paketi Karlovačkog piva. Veliko finale na Poljudu donijet će još vrijednije nagrade – ukupni pobjednici osvojit će tablete, članovi drugoplasirane ekipe večeru za dvoje u splitskom restoranu Zora Bila, a trećeplasirani po karton Karlovačkog piva.

„Veseli nas što imamo priliku biti suorganizator jednog ovako velikog natjecanja kojim možemo promovirati i poticati kulturu kvizova, opću svakodnevnu informiranost, stjecanje različitih znanja te sve to povezati s dobrom zabavom uz vrhunsko domaće pivo i najbitniju sporednu stvar na svijetu“, poručila je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza. „Osim toga, želimo zahvaliti Karlovačkom na potpori te nogometnom klubu Hajduk na ustupanju prostora za veliko finale“.

Važna informacija za sve zainteresirane je da na Karlovačko pub kviz kupu mogu sudjelovati samo punoljetne osobe, te da je sudjelovanje svake ekipe moguće na svim kvizovima, i to bez plaćanja kotizacije. Jedino što je potrebno je prijaviti imena članova ekipe i lokala u kojem ili kojima se želi igrati. Prijave se šalju na email adresu kvizkup@gmail.com a sve ostale informacije dostupne su na Facebook stranici Hrvatskog kviz saveza.

Raspored igranja po lokalima:
Plava Kava (Put Supavla 1) – 10.10. u 20h
Plan B (Matice Hrvatske 1) – 11.10. u 18h
Albatros (Bruna Bušića 14) – 14.10. u 20h
Apollo (Zgon 8, Solin) – 18.10. u 20h
Shpitza (Zvonimirova 75, Solin) – 19.10. u 20h
Exhibeo (Ruđera Boškovića 5) – 21.10. u 20h
Elephant (Gundulićeva 13) – 26.10. u 20h
Garden (Zrinsko Frankopanska 28) – 29.10. u 20h
Leonardo (Ruđera Boškovića 13) – 31.10. u 20h
Jazzbina (Sinjska 5) – 1.11. u 20h
Luna (Hrvatske Mornarice 1A) – 10.11. u 20h
FINALE: BIJELI SALON, POLJUD