Pozdrav vrelom litu na splitskim Bačvicama: Stiže jubilarno peto izdanje Fibra Festa

Jubilarno peto izdanje splitskog Fibra Festa ove godine stiže kao pozdrav ljetnoj sezoni. Festival urbane glazbe koji se do sada odvijao u vrućim ljetnim danima, ove se godine održava 15. i 16. rujna. I dok je termin promijenjen, lokacija je ista - istaknuta regionalna imena hip-hop, rock i pop žanrova stat će na pozornicu smještenu u Ljetnom kinu Bačvice.

Ovogodišnji line-up festivala predvode vodeća hip-hop i trap imena - Porinom nagrađeni splitski reper Vojko V i zagrebačka trap ikona Hiljson Mandela, čiji su aktualni studijski albumi i singlovi poput “Mamacita” i “Cura s kvarta” postali favoriti publike, kao i radijskog etera, budući da su obje pjesme ušle u HR Top 40, tjednu službenu listu najemitiranijih domaćih pjesama.

Uz njih, line-up predvode i osječke snage ovih žanrova, ujedno i dobitnici nagrada Porin - osebujni duo Krankšvester, koji su od početka godine održali već dva rasprodana koncerta u Zagrebu, a trenutno rade na novom studijskom materijalu te glazbenik, producent i autor z++, koji je nedavno najavio svoj najveći samostalni koncert do sada, onaj u zagrebačkom Dom sportova.

Svoj prepoznatljivi zvuk pred splitsku publiku donosi i Matija Cvek zajedno s bendom The Funkensteins, čiji nastupi su postali sinonim vrhunske plesne pop-funk izvedbe, dok će se po prvi put uživo u Splitu predstaviti pop/r&b glazbenica i autorica Miach, čiji su singlovi “SMS” i “NLO” postali jedni od najistaknutijih pjesama novog vala domaćih glazbenih imena. Pred publiku festivala stižu i alt-rockeri Artan Lili, koji su prošle godine obilježili i deset godina djelovanja, synth-pop trio pocket palma, energični rock duo Djeca!, indie miljenici Svemirko i atmosferični mango-pop dvojac marisol.

Fibra Fest od svojih početaka pred publiku dovodi najistaknutija regionalna glazbena imena, pa su tako u sklopu dosadašnjih izdanja festivala nastupili Hladno pivo, PipsChips&Videoclips, Grše, Edo Maajka, Buč Kesidi, Kojoti

Festivalske ulaznice za ovogodišnji Fibra Fest u Ljetnom kinu Bačvice dostupne u pretprodaji po cijeni od 23€, online putem platforme Core Event i u fizičkom obliku, u Garica shopu u Splitu. Dnevne ulaznice bit će dostupne naknadno. Organizator festivala je booking agencija i diskografska kuća yem, koja poručuje: “Ostalo nam je još samo dva miseca da pozdravimo vrelo lito na Bačvicama”.

 

Fibra Fest na mrežama:

https://www.facebook.com/fibrafestival

https://www.instagram.com/fibrafest/

https://www.yem.hr/