Pripreme za The Wall u punom jeku

Nakon Ultre, na red je došao još jedan spektakl na Poljudu. Adria Entertainment u utorak dovodi Rogera Watersa u sklopu turneje „The Wall“. Uistinu nikad viđena produkcija posjetit će i splitski gradski stadion, a pripreme su već u punom jeku.

Trenutno se podiže 24 metra visok krov pozornice, te montiraju skele na kojima će se tijekom koncerta graditi golemi zid, sve od istočne, pa do zapadne tribine, na kojeg će biti projecirane brojne atraktivne vizualije. Pored pirotehnike, golemih letećih svinja i zrakoplova koji se zabijaju u pozornicu, zid će biti samo jedan u dugom nizu atraktivnih elemenata i specijalnih efekata po kojima je ova turneja i poznata. S obzirom na količinu vremena potrebnu da se scena montira, postoje čak četiri seta pozornica, u različitim fazama dovršenosti. Primjerice, upravo večeras se odvija koncert u Belgiji. Stoga ni ne čudi kako se trošak ove produkcije mjeri u milijunima dolara.

U duhu tradicije angažiranja lokalnih stanovnika, za refren pjesme „Another Brick In The Wall“, nastupit će djeca splitske glazbene škole Josip Hatze.

Valja navesti i zanimljiv detalj, a to je da Hajduk sutra igra utakmicu na Poljudu. Organizatori koncerta stoga planiraju scenu zaštititi posebnim mrežama, a igračima će ovo zasigurno biti neobično iskustvo.

Preostala su još tri dana, stoga požurite po vaše ulaznice, a možete ih nabaviti na svim prodajnim mjestima Eventima i online.

Pripreme pogledajte u našoj galeriji.