Reper Žuvi kreirao Split Tech City himnu - spot sniman na vrhu najviše zgrade u Hrvatskoj

"IT IT s parom na ti

uvik u poslu al uvik free

svi bi tili al kažu aj ti

kad niko ne bi kažu aj ti"

Stihovi su ovo pjesme “Split Tech City”, koju je napisao i otpjevao splitski reper Jurica Žuvela, poznatiji kao Žuvi.

Zanimljivo je kako su kadrovi spota, osim u AC Hotel by Marriott Split, snimani i na vrhu samog hotela, što ovu pjesmu čini prvom snimljenom na najvišoj zgradi u Hrvatskoj.

Pjesma “Split Tech City” dijeli naziv s udrugom koja već godinama svojim aktivnostima entuzijastično potiče mlade na profesionalni razvoj u IT-u te brendira Split kao idealan grad za život i rad.

Kako je uopće došlo do ove suradnje, otkrio nam je Toni Trivković, osnivač i predsjednik udruge.

- Žuvija sam upoznao najprije kroz balun pa tek onda kroz zvučnik. Shvatio sam da je odličan na oba terena i predložio mu da napravimo pjesmu koja će mladima na zabavan način približiti ideju Split Tech City-ja. Brzo smo ideju realizirali i ponosan sam što od sada Split Tech City ima svoju himnu - kazao je Trivković.

 

Žuvi je također zadovoljan suradnjom:

- Pristao sam na Tonijevu ideju jer mi se činilo zabavnim ukomponirati priču o programerima u klasični splitski đir i na taj način, kroz šalu, pokušati privući mlade da se okušaju u IT-u. Proces stvaranja pjesme je tekao prilično lagano jer mi se u startu cijela priča činila zanimljiva i kao nešto što bih mogao provući kroz svoju uobičajenu zezanciju. Beat i tekst su nastali u svega nekoliko dana. Prva verzija teksta bila je puno ozbiljnija, ali sam kroz druženje s Tonijem shvatio da tu nema previše mjesta za ozbiljnost jer je Split Tech City poput velike, nasmijane i zabavne obitelji.

Režiser, snimatelj i montažer video spota je Julio Juraga, splitski videograf koji već nekoliko godina intenzivno surađuje sa Split Tech City ekipom.

- Koncipirao sam snimanja razmišljajući o svjetlu, tako da smo počeli s radom još za vrijeme dnevnog svjetla, a navečer smo snimali završne kadrove. Smatram da je ovaj toranj izvrsna okosnica spota s vizualne strane jer se noću na njegovim prozorima reflektira sam grad, što je dovoljno čitka poruka kad se uzme u obzir da je i sama pjesma o Split Tech zajednici. Suradnja sa Žuvijem bila je na visokom nivou, kao da se znamo duži period, pa se sve odvijalo u ozračju konstruktivne jednostavnosti. Na ostalim lokacijama imali smo statiste s kojima je također bilo ugodno raditi - rekao je Juraga.