Roko Leni Ukić: 'Marijan Ban me učio šutirati'

Roko Leni Ukić u Večernjem showu s Giulianom na Radio Dalmaciji otkrio je kada bismo ga mogli opet gledati na terenu, zanima li ga neka upravljačka funkcija u Košarkaškom klubu Split, a ispričao je i da ga je skok-šut učio Marijan Ban.

Neizostavna tema, naravno, trenutno stanje u redovima Žutih, kluba u kojem je Roko započeo svoju karijeru, a prema svemu sudeći će je i završiti. U KK Split vratio se prije dvije godine.

'Nikad ne reci nikad, ali 99,9 posto će biti zadnji klub u kojem sam igrao. To je uvijek bio plan. Možda bih se i ranije vratio da je klub bio na malo višem nivou, ali je dosta dugo bio baš u podrumu i nije bilo smisla vraćati se. Prvom prilikom, kad su malo izronili, vratio sam se', objasnio je Ukić i odgovorio možemo li ga očekivati na nekoj upravljačkoj poziciji u klubu.

'Već sam imao ponude tog tipa i uvijek kažem – trenutno me to ni najmanje ne interesira. Već sam više puta odbio takvu ponudu, ali što će biti za godinu-dvije, koji će mene film puknuti i koji motivi, ne znam. Zato ne želim reći definitivno da me ne zanima, ali trenutno mi to nije interesantno.'

Giulianu je otkrio i da bi se uskoro mogao vratiti na teren u dresu Žutih: 'Mislim da bih se, u nekim idealnim uvjetima, kroz mjesec dana mogao dovesti u normalnu spremu. Ima još nekih stvari, nije isključivo moja odluka, tako da ne želim nešto pretjerano najavljivati, ali što se mene tiče, mislim da bih kroz mjesec dana mogao biti ok.'

Košarkašku loptu uskoro bi mogao u potpunosti zamijeniti palicama za bubanj s obzirom na to da sa svojim bendom Stereotrip ima sve više nastupa diljem Hrvatske, izdaju singlove i pripremaju svoj prvi album. Inače, njegov otac je opjevani bubnjar Daleke Obale Zoran Ukić zbog čega je Roko imao priliku odrastati sa članovima te legendarne grupe.

'Ban me učio skok-šut. Igrao sam ja sa svima njima basket, to su bili veliki derbiji', rekao je Roko kroz smijeh i dodao: 'Ban me stvarno učio, igrao je u Dalvina i on je najviše od njih znao neke košarkaše tehnike. Ja uvijek kažem – Stephena Curryja je Dell Curry, njegov otac i najbolji šuter svih vremena učio šutirati, a mene Marijan Ban'.