San sustipanske noći može bit primjer ostalima

Nakon nešto komornijeg koncerta Amire Medunjanin i druga večer Sna sustipanske noći 2015. nastavila je uspješan niz ovog festivala. Jinxi pred punim gledalištem u unplugged izdanju, ali ništa manje energično nego da su bili „uštekani“.

Bend je odmah započeo s „Da smo se voljeli manje“, ali ih publika nije voljela ništa manje usprkos čekanju od desetak godina (i pola sata od najavljenog početka koncerta). Koncept piknik koncerta je trajao do treće pjesme kada je Yaya na „Smijem se“ svih podignula na noge i do kraja večeri skoro nitko više nije sjedio. I Jinx su kao Amira imali gosta iz Splita: naš saksofonist Gordan Tudor im se pridružio na tri skladbe i zaslužio veliki pljesak koji ga je na kraju ispratio.

CIJELU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

U preko 25 pjesama i dva bisa izvedenih kroz nešto manje od dva sata, bend je pokazao da još uvijek imaju onu neku iskru kojom su zaslužili vjernu publiku, ipak, ne toliko jaku kao prije petnaestak godina. Yaya i ekipa su dali sve od sebe, ali s nekom težinom i umorom koji izgleda ipak dolazi s godinama, a najviše se to čulo u Yayinom vokalu, koji, i dalje moćan, ne pruža onu snagu koju je prije imala.

Profil posjetitelja druge večeri je bio drastično drugačiji nego večer prije, i oni su, usprokos tome što ih je bilo nešto manje nego na Amiri, proizvodili puno veću buku, ali ne pjevanjem uz Jinxe, nego kavanskim pričama i nadglašavanjima. Srećom, organizator je onima koji su došli poslušati bend to i omogućio uz izvrsno ozvučenje.

San sustipanske noći iz godine u godinu podiže ljestvicu u organizaciji koncerata u gradu; sada kad imaju besprijekoran primjer, na ostalima u Splitu je da se pomaknu u tom smjeru.


CIJELU FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE