Službeno otkazan Terraneo 2014., nastavak dogodine

Terraneo festivala 2014. neće biti! Ono što se mjesecima govorkalo, sve glasnije kako se približavao termin popularnog festivala u šibenskoj vojarni Bribirskih knezova, sada je i službeno potvrđeno. Portal Muzika.hr objavio je službeno priopćenje glasnogovornika Luke Pavića, iz kojeg se može naslutiti da je jedan od glavnih problema bio prostor za festival. Ipak, organizatori će donijeti glazbu u Šibenik i ove godine, datumi ljetnih koncerata će uskoro biti objavljeni, što će predstavljati most prema Terraneu 2015 s novim konceptom i vjerojatno novom lokacijom. Pismo prenosimo u cjelosti:

"Zaključno s trećim izdanjem Terraneo festivala, 2013. godine, na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova, organizacija festivala odlučila je donekle promijeniti festivalski koncept te već mjesecima blisko surađuje s gradom Šibenikom u traženju nove adekvatne festivalske lokacije, pogodne za daljni razvoj i novu viziju Terranea. Međutim, unatoč svim dosad uloženim zajedničkim naporima, nova lokacija nije pronađena na vrijeme koje bi nam dozvolilo organizaciju pravog izdanja Terraneo festivala 2014.Ovu godinu tako možemo opisati kao prelazno razdoblje za Terraneo, u kojem ćemo postaviti novi festivalski koncept i u suradnji s Gradom osigurati temelje za uspješnu budućnost našeg festivala na području Šibenika. Terraneo će se tako u formi višednevnog festivala nastaviti od 2015., dok za proljeće i ljeto ove godine u Šibeniku pripremamo seriju pojedinačnih glazbenih događanja pod Terraneo imenom.

Svjesni značenja ovog projekta za cijelu regiju, nećemo dozvoliti da ljeto u Šibeniku prođe bez dobre i pozitivne Terraneo energije, a konkretne informacije o lokacijama i sadržaju ovogodišnjih Terraneo događanja i koncerata objaviti ćemo uskoro. Zahvaljujemo na strpljenju."