Službeno predstavljene sve pjesme i izvođači glazbenog spektakla Melodije Jadrana

Glazbeni spektakl – Melodije Jadrana – Split 2023. održat će se od 23. do 25. lipnja, a tijekom tri dana posjetitelji će na atraktivnoj lokaciji Galerije Meštrović imati priliku poslušati „Misu Mediterana“ Tonča i Hane Huljić, akustični koncert „Splitski đir“ popularnog TBF-a, a sve detalje posljednje večeri, koja će pod nazivom „Hit ljeta“ predstaviti najnovije glazbene hitove danas su na konferenciji za medije predstavili organizatori predvođeni Tomislavom Mrduljašem.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo objaviti da je posljednja večer rasprodana. Za nas je to velika stvar. Zahvalni smo svim izvođačima, trenutno najvećim izvođačima domaće scene koji će te večeri izvesti svoje najnovije hitove, ali i publici koja je pokazala veliki interes za ovaj spektakl. Zahvaljujem se i svim sponzorima koji su stali uz nas i pokazali da vjeruju u ovaj projekt“, istaknuo je Tomislav Mrduljaš, direktor Melodija Jadrana 2023.

Na Melodijama Jadrana čeka nas čak šest dueta: Petar Grašo i Nina Badrić („Nemoj“), Zorica Kondža i Jacques Houdek („Jubavi svitlo“), Neno Belan i Mia Dimšić („Ajmo u đir“), Giuliano i Ivica Sikirić Ico („Ako ona nije ta“), Antonia Dora Pleško i Ivan Ive Županović („Dvije obale“), Ivo Perkušić i Nataša Janjić („Ludost“). Svoje najnovije hitove na Melodijama Jadrana izvest će i: Jelena Rozga („Idi ti“), Goran Karan („Fali cviće“), Jole („Miško moj“), Domenica („Jedna na 100“), Hari Rončević („Zbogom ljube“), Tedi Spalato („Plovin tvojin tilon“), Marko Tolja („Ruke sigurne“), Matija Cvek („Zalazak“), Sergej Ćetković („Daj šta daš“), grupa Pavel („Naopaka pjesma“), Adi Šoše („Najljepši cvijet“), Stjepan Lach („Pučina“), Marko Kutlić („Kad god poželiš“), Marija Mirković („Vrijeme laži) i Lorena („Jel moguće“). Melodije Jadrana ugostit će i četiri klape: Cambi („Kad bi“), Klapu Kampanel („Stavljam sve na ovu ljubav“), Rišpet (Pitali me anđeli) te Tomislava Bralića i Klapu Intrade („Našu pismu pivaj“).

Podsjetimo, riječ je o revijalnoj večeri, na kojoj se neće dodjeljivati nagrade, a u izravnom prijenosu moći će se pratiti na prvom programu Hrvatske radiotelevizije od 21.10 sati. Voditelji programa bit će Duško Ćurlić i Monica Jakšić, a danas je predstavljen i službeni autorski instrumental pod nazivom „Melodija Jadrana“.

Sve tri večeri Melodija Jadrana održavat će se u prostorima Galerije Meštrović, koja baš poput Melodija Jadrana spaja slavnu povijest i tradiciju s najboljim od suvremene umjetnosti.

 

Huljić osim „Mise Mediterana“ prvu večer izvodi i crossover svojih poznatih hitova

Među novostima koje su danas istaknuli organizatori ističe se i prva večer koja će biti proslava stvaralaštva Tonča Huljića. Osim ranije najavljene pop „Mise Mediterana“, koju je Huljić skladao zajedno s kćeri Hanom, prvu će večer Huljić izvesti i neke od svojih najvećih hitova kao što je „Marija Magdalena“.

„Što bi Dalmacija bila bez pisme, bez tradicije, bez umjetnosti. U Galeriji Meštrović tradicionalno su se okupljali najljepši glasovi naše Dalmacije, a tako će biti i ove godine. Sretni smo jer imamo priliku kroz Melodije Jadrana svima ispričati priču o našemu gradu, o Dalmaciji, na najljepšoj pozornici“, rekla je Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.

Melodije Jadrana odvijaju se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija i Ministarstva turizma i sporta te su top manifestacija Hrvatske turističke zajednice. Samu glazbenu reviju podržali su i brojni sponzori: HOK osiguranje, JANAF, Jadrolinija, ACI, OTP banka, Outdoor Akzent, Hrvatska pošta, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Slobodna Dalmacija, Radio Dalmacija, Viteško-alkarsko društvo te Millenium promocija.

„Nama je iznimna čast i zadovoljstvo da možemo podržati ovako velik projekt, koji počiva na tradiciji. Nadamo se da ćemo uz vas i svi mi ostali rasti i biti u visinama u kojima se i vi danas nalazite“, rekao je Elvis Bolanča, direktor Direkcije Hrvatske osiguravajuće kuće.

Melodije Jadrana, čiji tim čine umjetnički savjetnik Neno Belan, kreativni producent Nikša Sviličić te Aljoša Bašić, izvršni direktor Dalmacija koncerta, već sad pretendiraju postati najsnažniji glazbeni događaj na početku ljeta kao uvertira vrhuncu ljetne sezone. Predstavljanjem novih skladbi najpoznatijih izvođača, kao i novih glazbenih imena, Melodije Jadrana povezat će mediteranski glazbeni izričaj i nove trendove u suvremenoj glazbi te publici ponuditi pregršt novih pjesama. Perspektiva same manifestacije već sad otvara mogućnost internacionalizacije prema zemljama koje povezuje Jadransko more.

Sve novosti o manifestaciji mogu se pratiti putem službene web stranice te na Facebook i Instagram profilu.

FOTO: Saša Stojanović Sapa.