Sve je spremno za koncert Simple Mindsa na Žnjanu

Žnjan za sve! Ime je ovog veličanstvenog događaja, ali i moto iza kojeg stoji sve ono što će ova kultna splitska plaža, nakon dovršenja preuređenja, nuditi svojim građanima i svim gostima grada Splita. Povijesni subotnji koncert Simple Mindsa, jedne od najslavnijih i najdugovječnijih svjetskih rock grupa, prvi je u nizu velikih događanja koji će se upisati na najnovije stranice Žnjana, a četverosatni spektakl će otvoriti domaća grupa Buđenje. Cijela je priča dobila i posebnu humanitarnu notu – sljedećih će se dana, kupnjom posebnih narukvica, moći donirati sredstva za pomoć osobama s posebnim zdravstvenim potrebama.

Obilježavanje najvažnije i najveće splitske fešte, Dana grada i višestoljetnog tradicionalnog blagdana Svetog Duje, slavit će se i ove godine 7. svibnja, a koncertni spektakl grupe Simple Minds bit će prvo veliko događanje na plaži Žnjan koja će uskoro dobiti novi moderni izgled i koncept.

Projektom Žnjan za sve želimo dati novu sliku i imidž tom prekrasnom prostoru koji je do sada bio sinonim za bezakonje i nered. Prije točno dvadeset godina Sveti Ivan Pavao II bio je na Žnjanu, a dan nakon toga trebalo je započeti preuređenje. Danas, dvadeset godina kasnije, krećemo u stvaranje novog života i nove razglednice našeg grada. Svi će se složiti da je otvorenjem nove rive 2007. godine, na dan Sudamje, započela prava turistička priča Splita. Jednako tako, danas želimo poručiti da će i novi Žnjan otvoriti novo poglavlje i postati mjestom koje će svi ljudi poželjeti posjetiti. Splićani bi na to trebali biti jako ponosni“, – izjavio je Andro Krstulović Opara te dodao: “Ima li boljeg načina otvoriti ljetnu sezonu nego koncertom svjetskih legendi Simple Mindsa? Velika nam je čast da njihova ljetna turneja kreće upravo iz Splita te što će nekoliko dana biti naši gosti. Naravno da smo ponosni i na humanitarnu notu, a volio se ta priča nastavi i u narednim godinama, na brojnim svjetskim koncertima koje ćemo organizirati na početku sezone.

Koncert pod nazivom Žnjan za sve humanitarnog je karaktera, a prikupljena sredstva pomoći će u opremanju i uređenju prostora za pružanje dentalnih usluga osobama s posebnim zdravstvenim potrebama, među kojima je najviše djece. Riječ je o zahvatima koje je uglavnom moguće raditi samo u općoj anesteziji, a potrebe za stomatološkim zahvatima su osobama s posebnim zdravstvenim potrebama češće i zahtjevnije nego ostaloj populaciji.

Da bismo našim sugrađanima kojima je to potrebno pružili ovu uslugu, u suradnji s Stomatološkom poliklinikom Split, osigurali smo u KBC-u Split jednom tjedno anesteziološke timove i operacijsku dvoranu. Ova akcija će pomoći prikupljanju sredstava za uređenje prostora i opremanje prema određenim zakonskim propisima čime će KBC Split dobiti mogućnost provođenja djelatnosti dentalne medicine i kompletiranje djelatnosti vezane uz rad oralne kirurgije i maksilofacijalne kirurgije, a to će značiti dodatni važan napredak stručnog rada KBC-a Split“ – izjavio je zamjenik ravnatelja KBC Split te je dodao: “Naš cilj je služiti našim sugrađanima pružajući im najbolju moguću zdravstvenu uslugu, pa zbog toga zahvaljujemo gradonačelniku i svima koji su se okupili u zajedničkoj akciji koja će pridonijeti kvaliteti života u našem gradu Splitu.“

Gradsko društvo Crvenog križa Split sudjeluje u humanitarnom dijelu ove lijepe priče, a Mirela Zorić se zahvalila organizatorima na ukazanom povjerenju te se nada da će i nadalje biti prepoznati od strane lokalne samouprave ali i šire društvene zajednice kao neizostavni dionik humanitarnih akcija. Uplate su osim kupnjom posebnih narukvica po cijeni od 30 kn, moguće i donacijama putem računa Splitske banke na broj HR12 2330 0031 5330 3007 0.

Priča je zamišljena na način da proslavimo Dan Grada uz koncert vrhunskih izvođača na Žnjanskom platou i oplemenimo ga s humanitarnom notom te odvojimo koju kunu za ideju koja je gradu zaista potrebna. Od danas će naši volonteri i djelatnici biti na štandovima u Marmontovoj ulici i na Rivi, gdje će građani moći donirati novčani iznos od 30 kuna u zamjenu za narukvicu s natpisom „Žnjan za sve“, što je i moto ove humanitarne akcije. Isto će se moći učiniti i na dan koncerta na samom Žnjanu. Za ovu prigodu otvoren je i poseban račun pa ovom prilikom pozivamo sve one koji to mogu, da uplate donaciju na račun za krajnju svrhu koja je uistinu vrijedna i potrebna našemu gradu“ – izjavila je Mirela Zorić.

A ostalo je još samo tri dana do velikog spektakla. Puna četiri sata vrhunskog glazbenog užitka uz škotske legende te hrvatski pop rock bend Buđenje privući će, prema riječima organizatora, 20.000 ljudi, a da je to potvrdila je i Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice Split koja je još jednom istaknula važnost organiziranja raznih kulturnih, glazbenih i sportskih događanja u predsezoni. Split je u prva četiri mjeseca zabilježio porast od 11% u broju dolazaka i noćenja, a očekuje se zahtjevna i vrlo kvalitetna ljetna sezona. “Veseli nas što se ovaj projekt događa u vrijeme Sudamje, najvažnijeg dana u godini za nas. Split je grad šampion turizma, a ako želimo opravdati to ime važno je da imamo i ovakva događanja u predsezoni“, – dodala je Alijana Vukšić.

Iako je koncert besplatan za sve posjetitelje, u prodaju su puštene VIP i Golden Circle ulaznice, a visoki produkcijski i organizacijski standardi već su prepoznatljiv rukopis tvrtke MPG Live koja na čelu s Joeom Bašićem, u Split uskoro vraća i festival ULTRA Europe.

Kao organizator festivala ULTRA Europe, koji ima više od 200 milijuna impresija godišnje, mogu potvrditi da Split stvara sve preduvjete koji će postaviti ovaj grad kao vodeću destinaciju u Hrvatskoj i svijetu. Projekt Žnjan za sve, nova razvojna strategija i plan plaže Žnjan, konkretan je primjer kako maksimalno iskoristiti i obogatiti atraktivan prostor sa sadržajem, atraktivno domaćim ali i stranim gostima. Novi će Žnjan sigurno postati svjetski prepoznatljiva plaža u svijetu, sa sadržajem i uvjetima koji afirmiraju i ispunjavaju očekivanja svih posjetitelja“, – izjavio je Joe Bašić te je dodao: “Jako sam sretan što mogu biti dijelom ovog povijesnog trenutka i ponosan što mogu na ovaj način doprinijeti daljnjem razvoju grada Splita. Siguran sam da ćemo za 10 godina potpuno drugačije gledati na ove početke, a pozivam sve na Žnjan, na koncert Simple Mindsa. Kao znak podrške, dođite u što većem broju kako bi svi zajedno potvrdili da želimo da grad Split bude svjetska destinacija i da zaista bude Žnjan za sve!“                                                                                              

Više informacija o grupi Simple Minds može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, društvenim kanalima Facebook, Twitter i Instagram te na kanalima YouTube i Spotify.

Regulacija prometa
Za vrijeme koncerta Simple Mindsa, zbog sigurnosti svih posjetitelja, uspostaviti posebna prometna regulacija zatvaranja pristupnih cesta na tri lokacije i to:

  • Velebitska Ulica (križanje kod postaje prometne policije)
  • Put Radoševca (kod hotela Radisson)
  • Put Žnjana (kod hotela Zagreb)

Promet će biti zatvoren 05.05.2018. od 18:00h do 24:30 sati.

Prolaz kroz prometne blokade će biti dozvoljen TAXI i UBER vozilima, te stanarima tih ulica uz predočenje osobne iskaznice.

Pozivaju se svi posjetitelji da što više koriste javni gradski prijevoz i za taj dan su sve linije pojačane, te im je produženo vrijeme rada.

Limitirana parkirna mjesta će biti omogućena na pristupnim cestama uz asistenciju prometne policije i prometnog redarstva.