Sve popularniji Jonathan nastupit će na INmusic festivalu!

INmusic festival najavljuje riječku senzaciju Jonathan!

U kratkom vremenu grupa Jonathan privukla je zaista veliki interes koji se rijetko viđa kada je riječ o nekom novom izvođaču. U manje od dvije godine postali su traženi sugovornici za intervjue, odsvirali su brojne koncerte, dijelili pozornicu s Editorsima, a sve to su krajem veljače okrunili s odličnim samostalnim koncertom u Tvornici. Njihovo pojavljivanje na sceni prvo je zahvatio lokalni hype, a ubrzo su postali glazbenom temom i u ostatku države. Nakon rasprodanih klubova, ali i većih koncertnih prostora, vrijeme je za njihovo predstavljanje na pozornici najvećeg hrvatskog open-air festivala!

Ovu rock petorku od samog početka čine Zoran Badurina (vokal), Branko Kovačić (bubnjevi), Tomislav Radinović (gitara), Nikica Jurjević (bas) i Darko Petković (gitara). Članovi benda mogu se pohvaliti bogatim sviračkim iskustvom koje su stekli u poznatim bendovima legendarne riječke rock scene. Iako iskovani svirajući različite glazbene žanrove, Jonathan ima posve novi i poseban zvuk koji odstupa od klasičnih žanrovskih kategorija. Jonathanove autorske pjesme karakterizira suvremeni indie zvuk i tekstovi na engleskom jeziku, a bez problema bi ih se moglo usporediti s pjesmama koje se nalaze na repertoaru velikih svjetskih zvijezda poput Franz Ferdinanda ili Placeba.

Ovaj riječki bend se na hrvatskoj sceni pojavio krajem 2013. godine sa samo 4 pjesme koje su u kratkom roku odjeknule i među publikom i među medijima. Za singl Maggie mnogi kažu kako je jedan od najboljih ostvarenja hrvatske indie i rock scene. Album Bliss objavljen je u svibnju 2014. godine i odmah se našao na listama najboljih albuma, a svoj drugi album Jonathan planira snimiti u 2015. godini. S obziorm na dosadašnje uspjehe benda, može se očekivati da će Jonathan biti prava atrakcija ovogodišnjeg INmusic festivala!

Da će ovogodišnje, jubilarno izdanje INmusica biti najbolje dosada potvrđuje i bogati program festivala: Florence + the Machine, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcylce Club, Death Cab For Cutie, Future Islands, Frank Turner, Eagles of Death Metal, Kate Tempest, Aziza Brahim, Batida, We Are Shining, Jonathan i mnogi drugi.

INmusic festival organizira se od 22. do 24. lipnja 2015. godine uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.