Svečanim podizanjem zastave i službeno započeo Tjedan Porina

Svečanim podizanjem zastave na splitskoj Matejuški i Disco Peškarijom službeno započeo Tjedan Porina.

Tjedan Porina prepun je glazbenih i zabavnih događanja na različitim lokacijama u gradu, a predstavljen je u četvrtak na konferenciji za medije povodom četvrte godine održavanje dodjele Porina u Splitu. Službeni početak obilježen je ovaj vikend Disco Peškarijom i svečanim podizanjem zastave Porina na splitskoj Matejuški.
Najmlađi članovi Dječjeg zbora Srdelice uz podršku HPO-a Gradske glazbe Imotski u 12.30 sati podignuli su Porinovu zastavu, a podizanje zastave ispratio je i splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Tim činom ujedno je i službeno započeo Tjedan Porina. 

Organizatori su i ove godine pripremili mnogobrojna popratna događanja, koja će biti izvrsna uvertira u završnu dodjelu glazbene nagrade koja će se održati 23. ožujka u Spaladium Areni. Svi događaji su besplatni za sve posjetitelje.

Tako se sinoć na splitskoj Peškariji održao tradicionalni gradski tulum pod nazivom "Disco Peškarija", a goste na ovom posebnom audio-vizualnom spektaklu rasplesao je DJ Ante Jakir uz gosta na saksofonu Marina Klarića. Večer je imala i humanitarnu notu za pošumljavanje opožarenog područja široke okolice Splita.

U četvrtak, 22. ožujka u 17 sati u Cornaro Hotelu najavljena je promocija drugog izdanja rasprodane, a itekako tražene knjige Ante Perkovića “Sedma republika” i Nikole Čelana “Baština - kako sam preživio splitske devedesete i prvih 10 godina TBF-a”. Na predstavljanju knjiga će sudjelovati izdavači knjiga, autor Nikola Čelan te akteri istih uz moderiranje glazbenog kritičara Hrvoja Horvata.
 
U 19.30 sati u kinu Karaman pretpremijerno će se prikazati dokumentarni film Tonija Volarića "Pope, vrati se". To je prvi dokumentarni film o velikom novinaru, književniku i pjesniku Momčilu Popadiću. Njegovi prijatelji i suradnici otkrivaju malo poznate pojedinosti života i rada s legendarnim Popom te govore o djelu koje je za sobom ostavio. Svi zainteresirani za besplatan ulaz mogu se javiti na: ulaznice@unison.hr do utorka 20.3. do 17 sati. Prvih 150 osoba koji se jave, moći će preuzeti kartu u četvrtak popodne od 17 h na blagajni kina Karaman. Posjetitelji će nakon toga u sklopu večeri „Svoju zvizdu slidin“ moći  na Morpurgovoj poljani od 21 sat uživati u nastupu benda Little Sister.

Na dan dodjele, u petak, 23. ožujka, već u 11 sati u kinoteci Zlatna vrata održat će se predstava "Od tišine do glazbe" uz druženje uzvanika u organizaciji HDS ZAMP-a, dok će se u 12.30 sati u Paradox Wine and Cheese baru predstaviti knjiga Zlatka Galla "Splitska dica - od zidića do vječnosti".
 
Večer je rezervirana za svečanu dodjelu glazbenih nagrada u Spaladium Areni s početkom u 19.45 sati čime će i službeno završiti Tjedan Porina.
 
Tijekom cijelog Tjedna Porina svi zainteresirani moći će posjetiti klub Split Circus (Spinčićeva 2B) u kojem će, osim hrvatskih bendova kao što su Los Santons i Rezerve, moći uživati i u slušaonicama izvođača koji su obilježili dosadašnjih četvrt stoljeća glazbene nagrade Porin, a u petak će se tamo održati i Afterparty Porina za širu javnost.

NAGRADNA IGRA
Za naše čitatelje osigurali smo nekoliko ulaznica, a sve što morate napraviti je odgovoriti na nagradno pitanje i zajedno sa svojim podacima poslati na karte@split.com.hr. 

Nagradno pitanje glasi: Tko su ovogodišnji dobitnici Porina  za životno djelo?

Sve ostale informacije i novosti o Porinu možete pratiti na službenoj stranici te na društvenim mrežama:
 

Službena stranica: www.porin.org
Facebook: facebook.com/PorinHR
Twitter: twitter.com/porinhr
Instagram: instagram.com/porinhr
YouTube:youtube.com/user/porinhr/videos

 

Foto:Nikola Radovani