Swing by Barone, stiže Marko Tolja!

Omiljena ljetna destinacija 4. kolovoza postaje vremeplov kojim će uvijek elegantan i šarmantan Marko Tolja od 21 sat publiku povesti u zlatno doba plesnjaka.

Za svoj prvi solistički koncert na Tvrđavi Barone talentirani Riječanin pripremio je repertoar Swing Barone, na kojem će se uz obrade jazz i swing klasika naći i kantautorske pjesme mladog glazbenika. Usto, Tolja će izvesti selekciju pjesama Ive Robića, kojeg je prije nekoliko godina utjelovio na velikom platnu.

Svestranog glazbenika publika je upoznala preko hvaljenog debitantskog albuma Stare dobre stvari. Već je tada bilo jasno da se radi o izvanrednom vokalu, s kojim se jednako dobro snašao u brojnim glazbenim pravcima – popu, jazzu, swingu. Dokazuju to i nagrade s brojnih festivala i tri osvojena Porina, te albumi koji su uslijedili.

Nakon zapažene suradnje s Jazz Orkestrom HRT-a na albumu Stavi pravu stvar, kada je suvremenim hitovima dao retro prizvuk, uslijedilo je snimanje presjeka najljepših ljubavnih pjesama koje je otpjevao ili napisao. Objavljene početkom godine na albumu Tišina - Love Collection, pjesme „Sve što nisam ja“, „Tišina“, „Zaplesale su sjene“ osvojile su glazbene ljestvice i srca publike.

Upravo će posljednju u nizu šibenska publika čuti uživo na Baroneu. Pjevač i kantautor na tvrđavu stiže u pratnji vrhunskih glazbenika gdje će prirediti pravi retro ugođaj u ljetnoj večeri na vrhu grada. Stoga, „swing by Barone“!

Ulaznice za koncert po cijeni od 150 kuna u prodaji su od 10. srpnja, na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: ulazima tvrđava sv. Mihovila i Barone i City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik). Online se mogu kupiti u sustavu Eventim.

Za članove Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, Tvrđava kulture osigurala je popust od 10% pri kupnji ulaznica u City Pointu (individualni članovi na kupnju jedne, a nositelji obiteljske iskaznice na dvije ulaznice), dok na istom mjestu vlasnici kartica Addiko banke ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznice.