Tesla i Bowie oduševili na 1. danu Inmusica

Prvi dan 11. INmusic festivala je bio ono sve što se očekuje od jednog glazbenog festivala: dug, užurban, šaren i ispunjen mnoštvom glazbe i popratnih sadržaja . Za one koji festival posjećuju već nekoliko godina, sadržaji su uglavnom isti, jedina novost je Tesla Tower – instalacija unutar koje su se isprepletali video spotovi nikad prežaljenog Davida Bowiea i riječi najvećeg izumitelja naše civilizacije, Nikole Tesle. Da je INmusic u svom cijelom programu ponudio samo posjet ovoj instalaciji posvećenoj dvojici genija, festival bi se mogao smatrati punim pogotkom.


Tesla Tower 

Line-up je bio tipično festivalski i nimalo razočaravajući. The Coral uživo zvuče još bolje nego na studijskim snimkama, bend koji smo, nažalost, tek ove godine imali priliku vidjeti u Hrvatskoj, nipošto se ne smije propustiti njihov nastup ako nas opet posjete. 


The Coral

 Monoswazi su se zbog odgođenog leta izgubili u bespućima izmjena nastupa tako da su EoT unaprijeđeni na World Stage, a publika zaista nije ništa izgubila tom izmjenom. Osim možda onih koji nisu stigli vidjeti promjene u rasporedu ili nisu pronašli Hidden Stage. Jedan od dva glavna headlinera prvog dana je bio Jake Bugg, mladić na uzlaznoj putanji karijere, ali tipični singer/songwriter koji se mora pojaviti na listi svakog festivala kako bi se upotpunila nepisana pravila šablona za ovakve događaje. 


Jake Bugg

Django Django je bend koji se najbolje može opisati ispaljivanjem pridjeva: brzi, energični, zabavni, odlični – pravi „pick me up“ festivalski bend. 

 


Django Django

Gutterdämerung ft. Henry Rollins projekt je predstava koju trebaju doživjeti i oni koji nisu ljubitelji rocka, metal i punka – to je glasno i pomalo „pomaknuto“ djelo koje se najbolje doživi na ovakvim mjestima.


Gutterdämerung ft. Henry Rollins 

Blatnjavo prokletstvo INmusica nas nije zaobišlo ni ove godine, ali uz jednu veliku razliku: napokon nije padala kiša tijekom nastupa izvođača. Ipak, savjet za one koji danas stižu na nastupe Skunk Anansie i Florence and the Machine: obucite ili gumene čizme ili nepromočivu obuću koju vam nakon festivala neće biti žao baciti u prvi kontejner. I, naravno, uživajte u nastupu zvijezde čiji koncert s nestrpljenjem čekamo već dulje od godinu dana.

 

Fotografije s prvog daa 11. Inmusic festivala pogledajte na linku.