Trogirski Moondance širi se na dva dana i dobiva drugu pozornicu

Prošlogodišnje premijerno izdanje Moondance festivala u kuli Kamerlengo prošlo je iznad svih očekivanja s preko 3000 posjetitelja, od čega su dobar dio bili stranci. Bez "mega" marketinga i preskupih zvijezda, mnogi nazočni su uživali do zadnjeg takta i izabrali Moondance festival kao jedan od najboljih prošle godine.

- Ohrabreni tom činjenicom, ove godine festival širimo na dvije večeri, točnije 16. i 17.8. i na dvije pozornice, stadion Batariju i kulu Kamerlengo dok će kula sv Marka poslužiti kao ViP prostor. Prvi headlineri su Nina Kraviz, Agoria, Forest People, nastup uživot imati će Anthony Rother i Vince Watson, a to je tek prvi dio objave imena - najavili su organizatori.

HEADLINERI

Nina Kraviz - nedavno proglašena za najboljeg svjetskog dja od Beatporta, najveće svjetske platforme za distribuciju elektroničke glazbe, što je popriličan raritet uzmemo li u obzir da je djing još uvijek  poprilično muški svijet i da je malo koja djica uspjela dobiti neku od sličnih titula. Rekli bismo, u pravi trenutak za Moondance festival

Agoria- fransuski techno house maestro koji je zadnjih godina jednostavno eksplodirao. Nedavno je izbacio remix Mobyjeve trake Almost Home koja je u vrlo kratkom roku postala ultimativni klupski hit. Da ne spominjemo Scalu koja je doživjela već kultni status. Malo se koji dj može pohvaliti da je nastupio na nekom planinskom vrhu iznad 3000 m, što je  njemu pošlo za rukom kada je ove zime nastupio u Aiguille du Midi, jednoj od alpskih planina na visini od 3842 m. Nakon visinskih priprema dolazi na Moondance

Forest People - mladi je bosanski dj i producent koji je u samo nekoliko godina stekao respektabilan status na sve zahtjevnijoj europskoj techno sceni. Izdanjima na eminentnim etiketama kao što su Driving Forces, Planet Rhythm i drugima uspio se izboriti za svoje mjesto pod techno suncem te tako osigurao ispunjen kalendar mjesecima unaprijed po najboljim klubovima. Zanimljivo je da mu je dj nastup sastavljen isključivo od njegovih produkcija što je popriličan raritet.


Live izvođači

Anthony Rother live- njemačka elektro tehno zvijezda koja je ostavila neizbrisiv trag u svjetskoj elektroničkoj produkciji. Njegov nastup se godinama očekuje na ovim prostorima. Nastupiti će uživo sa svojim omiljenim mašinama. Krajem ovoga mjeseca izlazi mu dugo očekivani album pod nazivom Netzwerk Der Zukunft kojega će promovirati na Moondanceu.

Vince Watson live - škotski je virtuoz na sintisajzerima koji izdaje za neke od najcjenjenijih etiketa današnjice kao što su detroitski e-Planet u vlasništva Carl Craiga i Poker Flat od Stve Buga. S preko 70 izdanih singlova te 7 albuma, jedan je i od najplodnijih autora elektroničke plesne glazbe. U njegovom slučaju vrijedi kvantitet = kvalitet.

Pošto smo domaći festival, jako vodimo računa o domaćim izvođačima koji će podjednako biti zastupljeni na festivalu kao i u promotivnim materijalima. Uvjereni smo da neki od domaćih dja i autora spadaju kvalitativno u svjetski vrh te ćemo nastojati predstaviti ih svijetu u pravom svjetlu.

Druga faza line upa objaviti će se sredinom svibnja.


PROMOTIVNI DOGAĐAJI

Promotiovni partiji pod imenom Fly 2 Moondance održati će se u nekoliko gradova Hrvatske i okolnih država. Za sada su potvrđeni Split, Zagreb, Vodice i Zadar.

Prvo predstavljanje je u ovu subotu 12.4.  u novootvorenom zagrebačkom klubu Mikser gdje će nastupiti po prvi put u Hrvatskoj Vince Watson te time zagrijati publiku pred svoj nastup na Moondance festivalu. Uz njega će nastupiti Ivan Komlinović, Darko J, Mario Novak i Pero FullHouse

Slijedi Fly 2 Moondance u vodičkom klubu Opium u subotu 19.4. kada nam u goste stiže Oxia. Uz njega će nastupiti Edy C, Scheva, Antonio i Pero FullHouse

20.4. Fly 2 Moondance seli u Split na projekt Deep Space u prostoru bivšek kluba Masters u šc Gripe gdje će se predstaviti još jedan Moondancer- Forest People. Ovo je njegov premijerni nastup u Dalmaciji, vjerujemo jedan od mnogih koji dolaze. Nastupiti će Forest People, Darko J i Pero FullHouse

ULAZNICE

Rani kontigent ograničenog broja ulaznica po promotivnoj cijeni od 99 kuna je od danas u prodaji do isteka zaliha putem online servisa www.entrio.hr za područje Hrvatske i okolnih država.

Regularne ulaznice za državljane Hrvatske i okolnih zemalja po cijeni od 199 kn biti če dostupne od 1.5.  do 1.8. poslije čega se diže na 299 kn do samog festivala, što je sve skupa puno povoljnije od ostalih festivala i prilagođeno domaćoj publici.