U Prostoru započinje drugo izdanje početničkog tečaja keramike

U kreativnom hubu Prostor održat će se drugo izdanje početničkog tečaja keramike na kojem će polaznici/e naučiti kako izraditi svoj vlastiti keramički predmet koristeći najpoznatije tehnike za ručnu izradu i dekoraciju.

Riječ je o četverotjednom programu pod vodstvom akademske kiparice i keramičarke Ane Lončar. Ana će polaznicima/ama svaki tjedan pokazati kako napraviti posebne oblike, npr. zdjele, šalice, vaze ili posude za cvijeće.

Ana će predstaviti tehnike za dekoraciju, uključujući oslikavanje glazurama, slip trailing, sgraffito, mishima, i otisak slike. Polaznici/e su slobodni izraditi i dekorirati koliko god žele komada. Završeni radovi će biti glazirani i ispečeni u Aninom studiju. Svaki tjedan polaznici/e će uz praktičan rad dobiti i teorijsko znanje o vrstama gline i specifičnosti upotrebe te o likovnoj umjetnosti općenito.

Raspored:

1.  tjedan: zdjele izrađene pomoću kalupa.
2. tjedan: izrada slobodnih formi. Dekoracija površina koristeći različite tehnike.
3. tjedan: izrada šalica i oblikovanje ručkica. Preslikavanje slike.
4. tjedan: kombinirane tehike za izradu vaza. Dodavanje skulpturalnih elemenata. Dekoracija glazurama.

Polaznici/e će steći znanje i razumijevanje rada s glinom. Savladat će sve tehnike potrebne za izradu bilo koje keramičke forme koju mogu zamisliti.


Tečaj se održava subotom i traje 4 tjedna. Svaki termin traje 3 sata, od 16:00 do19:00. Cijena cijelog tečaja je 600 kn (50 kn/h). Upisi su otvoreni do popunjenja mjesta.

Svaki polaznik bi trebao ponijeti sa sobom pregaču i ručnik. Ostala oprema je uključena u cijenu. Tečaj se održava na hrvatskom i engleskom jeziku.


Rezervirajte svoje mjesto na: info@culturehubcroatia.hr uz napomenu „Tečaj keramike“ te ostavite Vaše ime, prezime i kontakt.


O voditeljici tečaja:

Ana Lončar je umjetnica rođena u Splitu. Diplomirala je 2011. na Umjetničkoj Akademiji u Splitu, smjer kiparstvo. Sudjelovala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Trenutno razvija svoj brend umjetničke keramike fokusirajući se na raku tehniku. Njezini su radovi našli dom u raznim zemljama, uključujući Japan, Ameriku, i gotovo čitavu Europu.
Radionica je dio drugog izdanja Pop-up shopa, a za više informacija posjetite poveznicu.