Uoči splitskog koncerta, Bare poručio Letu 3: Neka se dobro zabave i vide malo svijeta

Uoči velikog koncerta, 27. svibnja na Gripama, Goran Bare je dao intervju za Radio Dalmaciju. Otkrio je što misli o Letu 3 i njihovom plasmanu u finale Eurosonga, ima li tremu uoči nastupa pred splitskom publikom te kako gleda na aktualnu rock scenu.

Poznato je kako je splitska publika većini izvođača veliki zalogaj. Kako se osjećate pred koncert?

Meni je super splitska publika, nemam nikakvu tremu. Nisu zahtjevni, već energični. Oni to osjete, ako osjete da vi njima dajete, onda i oni daju. Meni je super u Splitu!

Ima li, osim vas, pravih rockera u Hrvatskoj?

Ne bi ja to tako definirao, meni je svaka, dobra glazba, dobra i slušljiva, ali ne vidim ništa. Vjerojatno ima super klinaca, koji to dobro rade, ali ne vidim volju kod diskografskih kuća. Promijenila su se pravila igre, klinci danas hoće odmah novce i slavu, ali moraju malo izučit školu što bi se reklo.

Koji bi bio vaš savjet mladim izvođačima?

Ako misle nešto napraviti na brzinu, onda neka to uopće ne pokušavaju. Ako misle to raditi zbog slave i zarade, onda bolje da idu na fakultet, a s glazbom se usputno bave. Ako misle zbilja nešto napraviti, neka se ne obaziru na ništa, samo sviraju i to je to.

Koje je vaše mišljenje o Eurosongu?

Dosta radimo, ne gledam baš TV, kad dođem kući - spavam. Kome se sviđa neka sluša. Ne volim ta takmičenja i nagrade. Meni je drago kad sam nominiran, ali nisam nikad igrao na tu kartu da ako ne pobijedim - ljut sam. Nisam taj tip.

Jeste gledali nastup naših predstavnika na Eurosongu?

Nažalost, nisam gledao nastup Leta 3, ali dobra je i simpatična pjesma, u njihovom stilu. Neka osvoje što viši plasman i dobro se zabave tamo, vide malo svijeta!

Dodajmo kako ove godine Bare s Majkama, za fanove priprema pravi glazbeni spektakl, a osjećaj koji njegovi koncerti izazivaju kod publike naziva “svojevrsnim transom“.

Za mnoge najveći rock izvođač ovih prostora je, kroz više od tri desetljeća s Majkama, zaslužan za stvaranje hrvatske rock povijesti.

Dobitnik je Porina za rock album godine, a 2012. godine album Teške boje bio je nominiran u čak 11 kategorija. Od toga je bend osvojih šest nagrada – za najbolji video, aranžman, najbolju izvedbu grupe s vokalom, najbolji album rock glazbe, pjesmu godine i hit godine.

Na mini turneji Hrvatskom, Bare će publiku provesti kroz bogat katalog rock klasika - “Budi ponosan”, “Mene ne zanima”, „Teške boje“, „Vrijeme je da se krene“, „Put ka sreći“ te druge neizostavne hitove.

Turneja je krenula prošlog vikenda iz Karlovca, gdje su dobro raspoložene rock legende održale odličan koncert pred oko 1500 obožavatelja. Sljedeći nastup je u Splitu 27. svibnja, a turneja završava u osječkom Gradskom vrtu 21. lipnja.

Ulaznice za rock događaj godine možete kupiti putem Eventim sustava.

FOTO: Maja Prgomet