Uživajte u projekcijama virtualne stvarnosti !

„U vrijeme kada razvoj tehnologije svakim danom nadmašuje svako ljudsko poimanje o njezinim mogućnostima, drago nam je vidjeti kako tehnološka dostignuća ne zaobilaze ni Lijepu našu.

Tako se Split može pohvaliti statusom prvoga grada u Hrvatskoj i Europi koji je dobio svoje 9D simulatore, smještene u City Center One Split u kojima svi građani odnedavno mogu uživati u projekcijama virtualne stvarnosti.

Tvrtka 9D Reality osnovana je u Osijeku u studenom 2015. godine, a već do sada svoju prisutnost broji na šest otvorenih lokacijačetiri najveća grada u Hrvatskoj – Splitu, Zagrebu, Osijeku i Rijeci.

9D simulatore vrlo ćete lako uočiti – sastoje se od 3 kabine sa sjedalima te svemirskim izgledom već na prvi pogled plijene pažnju posjetitelja. 

Posebnost ovih specijaliziranih uređaja za reprodukciju virtualne stvarnosti leži u inovativnom načinu projekcije samog filma: ono što posjetitelji gledaju jest 3D slika, slična onoj u kinu, no 9D jedinstvenost uzrokuje da se slika pomiče i mijenja sinkronizirano s pokretima glave i time omogućuje svakom posjetitelju vidokrug od 360 stupnjeva, stvarajući dojam da ste doslovnog zakoračenja u neku novu stvarnost. Vizualni doživljaj dodatno je popraćen kretanjem kapsule u kojoj je posjetitelj smješten i zvučnom stimulacijom za ostvarivanje što realističnijeg dojma.

9D trenutno omogućuje uživanje u 28 različitih projekcija prikladnih za svaki uzrast, koje žanrovski pokrivaju sve vrste – od veselih crtića za Vaše najmlađe, preko adrenalinskih avantura za pustolove ili edukativnih projekcija za one koje vole spojiti zabavno i korisno, sve do horor priča za one najhrabrije. Cijena projekcije iznosi od 10 do 30 kn, ovisno o dužini trajanja projekcija čija se dužina kreće u rasponu od 2 - 9:30 minuta.

U sklopu svoje misije, 9D ima samo jedan cilj - učiniti svijet virtualne stvarnosti dostupan svima. Kako kažu iz 9D-a: „U ovom trenutku, ulazak u svijet virtualne realnosti još uvijek predstavlja stvar prestiža jer je za opremu potrebno izdvojiti popriličan iznos novca, no naša tvrtka pronašla je način na koji 9D virtualnu stvarnost uspijevamo približiti široj javnosti te upoznati ju s istom po doista prihvatljivoj cijeni, jer kako i sam naš moto glasi – VR for everyone – virtualna stvarnost bi zaista trebala biti zabava koju si svatko može priuštiti!“

Imajući to na umu, kao i činjenicu da je Split, kao prvi grad u Europi u kojem je otvoren 9D simulator posebno prirastao srcu začetnicima ovog poslovnog pothvata, split.com.hr ostvario je suradnju s tvrtkom 9D Reality u sklopu Facebook nagradne igre, u kojoj ćemo 5 sretnih dobitnika nagraditi s 3 besplatne ulaznice za 9D projekciju po Vašoj želji!

Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je lajkati službenu Facebook stranicu 9D Reality te na istoj, ispod objave nagradnog pitanja, u komentaru dati odgovor.

Tim 9D Reality-a nagradit će pet najboljih odgovora s 3 besplatne ulaznice!

Dobitnike nagradne igre objavit ćemo za tjedan dana na našem portalu, a do tada za sve dodatne informacije pratite naš portal i službene stranice 9D Reality-a.

9D simulatore u Splitu možete pronaći na lokaciji City Center one Split, gdje su za sve posjetitelje otvoreni svakim danom od 9 – 22 h.

Ako Vam se pomisao o putovanju u virtualnu stvarnost svidjela, lajkajte i podijelite stranicu 9D Reality-a na Vašem profilu!“

9dreality.com