Vatromet dobrih emocija na rasprodanom TULUMU

Najveći zagrebački dvoranski koncert ovog listopada, Tulum u Velikoj dvorani Doma sportova službeno je rasprodan uz nevjerojatne nastupe Bajage i Instruktora, Silentea i Detoura. Prepuna dvorana nosila je izvođače kroz više od četiri sata koncerta o kojem će se još dugo pričati.

Službeni program započeo je točno u 20:15 velikim hitom “Plešem sama” grupe Detour koja je u 40tak minuta programa pokazala zbog čega je svrstavaju u sam vrh regionalne pop scene. Vrhunski nastup kojim je dominirala Maja Posavec uz kristalno savršen zvuk rasplesao je Dom sportova koji se napunio skoro do pola do njihove posljednje pjesme “Tvoje lice se promjenilo”.

Dvorana je eruptirala izlaskom grupe Silente na scenu čiji nastup je započeo pobjednikom Zagrebačkog festivala, songom “Čudna ili čudesna”. Set lista dubrovačke glazbene senzacije sadržavala je dakako najveće hitove s njihova dva objavljena albuma, a fantastičnu reakciju izazvale su neke od najpopularnijih pop rock pjesama posljednjih godina – “Terca na tišinu”, “Još jednom” i aktualan singl “Neobranjivo” koji su trijumfalno završili nastup nakon sat vremena.

S krajem Silentea zagrebački Tulum službeno je bio rasprodan. Bila je to savršena kulisa za početak koncerta jednog od najvećih glazbenika ovih prostora – Momčila Bajagića Bajage i njegovih Instruktora. Kako i dolikuje jubileju svirku su započeli pjesmom “Sa druge strane jastuka” sa istoimenog kultnog albuma koji ove godine proslavlja tri desetljeća. Sljedeća dva sata Bajaga je pjevao zagrebačkoj publici i zagrebačka publika je pjevala Bajagi, neraskidiva je to veza koja traje još od “Pozitivne geografije”, njegovog debitantskog albuma. “Plavi safir”, “Tišina”, “Godine prolaze”, “Zažmuri”, “Verujem, ne verujem”, “Ti se ljubiš na tako dobar način”, “Dobro jutro džezeri”, “Tamara”, “Kad hodaš”, “Lepa Janja ribareva kći” i naravno furiozan završetak s bezvremenskim hitovima “Drugovi” i “Samo nam je ljubav potrebna” uz neizbježan “MC”-ing gitariste Žike Milenkovića od prepunog Velikog Doma sportova napravili su najbolju koncertnu scenu ove jeseni u Zagrebu. Bajaga I Instruktori odsvirali su puno koncerata u zagrebačkim dvoranama i klubovima, ali sinoćnji spade one najposebnije.

Punog srca bend se oprostio od zagrebačkog Tuluma nešto prije pola jedan obećavši svima dvije reprize - u Splitu 7. i Rijeci 13. studenog.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima EVENTIMA kao i na www.eventim.hr.

Najatraktivnija koncertna priča ove jeseni napravila je idealan prvi korak i definitivno upisala Tulum u hrvatski glazbeni kalendar.