VIDEO Alen Nižetić otkrio priču iza navijačke himne Dalmacijo

Kako zvuči Cesarica na melodiju navijačke himne Dalmacijo pokazao je u Večernjem showu s Giulianom na Radio Dalmaciji Alen Nižetić, a osvrnuli su se i na ispadanje Albine s Eurosonga.

Nižetić je Giulianu otkrio kako je nastala jedna od najpopularnijih navijačkih himni – Dalmacijo. 'Ja sam '95. postao treći pjevač Tutti Fruttija. Jurica Pađen nas je zvao na Etno festival u Neumu. Neno Ninčević je tada rekao - radim album za Cocu, evo vam nešto o Dalmaciji, neke natuknice mi je dao i pitao nas hoćemo li mi to malo autorski doraditi, završiti i uzeti sebi. Jare nije htio, al' ja i Dado smo uzeli. U kratko sam vrijeme napisao skoro cijelu pjesmu. Kad sam prvi put vidio refren, izgledao mi je kao Cocin - Dalmacijo, sva od zlata i bisera. Ja sam to išao okrenuti malo na rock', ispričao je splitski pjevač i prisjetio se prvog koncerta u diskoteci blizu Nina.
 
'Mene nitko nije znao. Računam, tko će meni doći na koncert, ja nakon Ive Amulića. Kaže mi tonac – stari, ovo će ti večeras biti puno. Pa Tornado i Torcida su uzeli pjesmu pod svoje. I stvarno, pun klub je bio, morao sam samo tu večer pjevati 12-13 puta Dalmacijo.'
 
I sinoć je svirala pjesma Dalmacijo, ali tekst je bio iz Cesarice. Ovo morate čuti.

Neizbježna tema bio je Eurosong i ispadanje Albine. 'Jako mi je žao što nije prošla, stvarno mislim da je zaslužila ući u finale, a sad, ako netko zna bolje od nas ostalih, pa neka im', rekao je Nižetić, a s njim se složio i Giuliano: 'Ne znam jesam li bio više iznerviran ili šokiran kad nije prošla. Naša mala Albina je imala sve. Po meni je bila bar u prvih pet te polufinalne večeri. Sad me mogu rastezati koliko hoće, ali ja više ne razumijem taj Eurosong.'
Umjesto o pjesmama, s Indirom je razgovarao o snimanju reklame za gljive u novom pranku. Rekao joj je da postoji i mogućnost da stave njihove fotografije na pakiranja. 'Ispod tvoje slike bi pisalo – i moje su prirodne', objasnio je Giuliano.