Vikend u Domu mladih: grafiti, glazba, kviz, radionice, izvedbe suvremenog cirkusa, izložba, druženje!

Vikend program u Domu mladih: grafiti, glazba, kviz, radionice, izvedbe suvremenog cirkusa, izložba, druženje!

Glavnina programa vrti se oko dvije manifestacije - 5. Open stage-a i Graffiti Jam-a.

U subotu će na platou ispred Doma mladih biti živo jer udruga Cirkus kolektiv organizira 5. Open stage, otvorenu večer performansa. Manifestacija je to u kojoj zainteresirani afirmirani i neafirmirani umjetnici prezentiraju svoje kreativno stvaralaštvo iz područja različitih izvedbenih umjetnosti s naglaskom na suvremeni cirkus, u trajanju do 10 minuta. Program se sastoji od više kratkih točaka koje izvode pojedinci ili grupe, a pogledati ga možete besplatno. Sve počinje u 20:30 sati.

Prije samog Open stage-a, s početkom u 18 sati, također na platou ispred Doma mladih održati će se CIRKVIZ - opći kviz znanja s osvrtom na tradicionalni i suvremeni “cirkus” kojeg vodi, sastavlja i uređuje Dasen Petrić. Kviz je natjecateljskog karaktera, a tri najuspješnije ekipe očekuju nagrade. Sudjelovanje u kvizu je besplatno i otvoreno za sve građane.

Kroz cijeli program, na platou će bit dostupno osvježenje na šanku, a kraj večeri zatvoriti će DJ Indlovu.

Tijekom oba dana vikenda održava se i Graffiti Jam. Tim povodom će klub Kocka rastvoriti sva vrata, jedna prema dvorištu, ali i stražnja vrata prema garaži i skejt parku tj. prostoru poznatom pod nazivom Ulica.

Tijekom subote i nedjelje, graffiti shop Artist Vito dovodi deset uličnih umjetnika koji će ocrtavati Ulicu, klub Kocka te dvorište kluba Kocka, a bit će tu i radionice da se zabavite dok pratite rad umjetnika.

Dvorište kluba će se oslikavati u subotu od 11 sati kada sta pozvani na druženje i pokoju radionicu, a za glazbu je zadužen DJ Yves Taquet. Od 21h se druženje nastavlja u klubu Kocka uz funky disco Barunada Funk (ulaz: 30 kuna).

U nedjelju od 11 sati se “šara” u Ulici, a od 13  do 18 h će glazbenu pozadinu osigurati "Los Santos".

I TO NIJE SVE

U subotu, u Galeriji MKC, od 14 do 21 h možete pogledati izložbu Petra Katavića “Ploha II”. Izložba je nadopunjena verzija prethodnice Ploha premijerno održane u Zagrebu 2020. godine. Obje pak čine tematsku završnicu ciklusa koji obuhvaća i dvije izložbe srodnih naziva Prostor te Arhitektura. Radovi iz ovog ciklusa temeljeni su na autorovom promišljanju likovnosti kroz geometrijske i arhitektonske pojmove.

U subotu i nedjelju, u vremenu od 10 do 12 sati u prostoru Male scene će se održati radionica aerial hoopa s Brennanom Figarijem, koreografom, trenerom i umjetnikom iz Berlina.

Još jedna radionica na raporedu je u subotu u Plavoj dvorani, od 11 do 13 sati. Riječ je o nastavku ciklusa radionica Svjesnost i pokret. Radionice su okrenute radu na sebi, pokretu i prostoru, a vodi ih interdisciplinarna umjetnica, akademska slikarica, glazbenica, pedagoginja, plesačica i autorica brojnih izvedbi, Nataša Pavlov.

IZVOĐAČI 5. OPEN STAGE-a, subota, 14.5., 20:30 h

· Camila Muñoz, cirkuska umjetnica iz Čilea specijalizirana za plesni trapez, žongliranje i manipulaciju vatrom, na plesnom trapezu će izvest točku naziva Equinoccio.

· Chalyman s performansom Profesional idiot. Za sebe kaže: klaun koji pokušava i pokušava, ali niti jednom nije uspio u životu.

· Karla Jurković je članica i voditeljica aktivnosti Cirkus kolektiva, a predstavit će se u plesu na svili s točkom La flor que crece en mi.

· Diana Artić je članica i voditeljica aktivnosti Cirkus kolektiva koja će se predstaviti s izvedbom na svili naziva Tango u zraku.

· Influencerica Ulla nastupa s lip sync performansom naziva Hiee.

· María Lopez je studirala na Nacionalnoj cirkuskoj školi u Brazilu i inače se bavi cyr wheelom i strapsima, a ovaj put će prezentirati svoj WIP ("work in progress") na strapsima naziva Índigo.

· Krumppir se bavi uličnim cirkusom već 20 godina, a kod nas dolazi s točkom čiji naziv sve govori - Electro show dance popping and clown with some tricks.

· Eva je članica Cirkus kolektiva, koja se aktivno bavi plesom na šipci i zračnom krugu, a ovog puta se predstavlja s točkom Mjesečina koju izvodi na zračnom krugu.

· Tea Ceranić Faust dolazi iz Zagreba s točkom na zračnom krugu Keep the streets empty. Inače se bavi zračnim krugom i svilom kao članica kolektiva Svilarice.

· Tontorino iza sebe ima 20+ godina žongliranja, zabavljanja i programiranja publike, a sada se predstavlja sa žonglerskom točkom LED juggling.

PROGRAM GRAFFITI JAM-A

Subota, 14.5.
- Ulica

11-18 h / crtanje graffita

- Dvorište
11 h / glazba, druženje, radionice, crtanje graffita

16-21h / DJ Yves Taquet / Goulash Disko

- Klub Kocka
21 – 03 h / Barunada Funk

Nedjelja, 15.5.

- Ulica
11-18 h / crtanje graffita

- Dvorište
11 h / glazba i druženje
13-18 h / ˝Los Santos˝

 

Cijeli program pratite na webu dom-mladih.org te na Facebook i Instagram profilima Doma mladih.

Fotografije: Platforma Doma mladih, Damira Kalajžić