Zaz ili Manu Chao na splitskom Krnjevalu?!

Nakon nekoliko godina vladavine glazbene filozofije "daj bilo šta, samo da je naše", Splićanima se za predstojeći karneval sprema istinski spektakl. Kako neslužbeno doznaje Dalmacija News već su u tijeku pregovori o dolasku dvije planetarno popularne zvijezde - Zaz i Manu Chaoa.

Ove godine pokladni utorak "pada" na 11. ožujka, tada će se po tradiciji i Split maškarati, a direktor splitske Turističke zajednice Vedran Matošić za navedeni je portal već najavio da bi Zaz najbolje bilo ugostiti na Prokurativama, dok bi Manu Chao prikladnu pozornicu za svoju veselicu našao na Rivi. Kako javlja Dalmacija News, vjerojatnija varijanta je koncert Zaz, a za francuskog ljevičarskog tribuna navodi se da bi - ne ostvari li se plan o karnevalskom nastupu - u Split mogao stići za Dan grada, na blagdan Svetog Dujma. Time bi bila nastavljena tradicija prekinuta prije nekoliko godina, kad su na Sudamju na Rivi nastupali Cesaria Evora, Stereo MCs, Spacca Napoli, Sergeant Garcia, Gotan Project...

Provjerili smo kako stoje stvari sa slobodnim datumima ovo dvoje izvođača (oboje su prošle godine bili u Hrvatskoj, Zaz u Pula a Manu Chao u Zagrebu). Zaz je zasad slobodna sve do 24. travnja, kad koncertom u Dijonu počinje svoju europsku turneju. Manu Chao nema objavljenih datuma za 2014.